17 martie 7:01 PM

Abonare la google news

Un român vaccinat cu Pfizer a primit din greșeală la rapel o doză Moderna

Un bărbat din Tulcea a fost vaccinat cu ser Pfizer, dar i-a fost administrată din greșeală la rapel o doză din vaccinul Moderna. Acesta a explicat modul în care cadrele medicale din centrul de vaccinare au încercat să mușamalizeze cazul.

Un român vaccinat cu Pfizer a primit din greșeală la rapel o doză Moderna

Bărbatul a fost programat la vaccin pe 24 februarie, moment în care i-a fost administrată o doză din serul  Pfizer. Acesta a mers să primească serul în centrul de vaccinare numărul cinci din cadrul pavilionului RomExpo, din București. În urma administrării primei doze, bărbatul s-a programat pentru rapel, și potrivit procedurilor trebuia să fie vaccinat cu cea dea doua doză de vaccin Pfizer dar lucrurile s-au întâmplat diferit.

„Cel care m-a repartizat, m-a trimis la un cabinet unde se făceau doar vaccinuri Moderna, deși pe listă, în dreptul numelui meu, scria Pfizer. La cabinetul numărul 21 m-au preluat două doamne asistente, le-am arătat că am și adeverința de la vaccinarea din 24 februarie la mine, m-au lăudat că o am în condițiile în care majoritatea pacienților nu o mai aduc la rapel, însă nimeni nu a mai verificat că pe ea scrie Pfizer. Una dintre doamne m-a căutat în sistem, cealaltă mi-a făcut doza de vaccin, pentru ca apoi să realizeze că aplicația dă eroare și că nu poate fi confirmată vaccinarea. Motivul? Rapelul nu corespunde cu tipul de vaccin făcut la prima doză. Mi-a dat imediat seama despre ce sa întâmplat, însă în acel moment deja presam cu un tampon de vată pe locul vaccinării”, spune bărbatul, potrivit Mediafax.

Tulceanul a explicat și care a fost reacția cadrelor medicale în momentul în care au conștentizat greșeala.

„Doamnele asistente s-au panicat, au chemat un medic. A venit domnul doctor, mi-a spus că nu se va întâmpla nimic, că nu sunt primul care a trecut prin asta, dar că din păcate nu îmi poate fi eliberată o adeverință de vaccinare. (n.r. Doar) dacă sunt de acord să treacă în sistem că mi s-a făcut tot Pfizer și astfel poate închide cazul, iar eu mă pot bucura de beneficiile complete ale unei persoane vaccinate.”, explică Alin-Alexandru Ionescu.

Nu s-a luat nicio măsură

Potrivit bărbatului vaccinat cu doze diferite, cei de la centrul de vaccinare nu au luat măsuri pentru a se evita astfel de situații nefaste pe viitor.

„Am cerut să vorbesc cu șeful centrului de vaccinare. S-a prezentat o doamnă doctor care, auzind că sunt diabetic, m-a întrebat dacă, ca să o citez, „sunt pe insulină” și că n-ar trebui să fie nicio problemă că mi s-au făcut două doze din două vaccinuri diferite. Oamenii încercau să mă îmbuneze legat de problema că îmi pot elibera o adeverință de vaccinare, de parcă de-aia venim să ne vaccinăm, ca să plecăm la vară în Grecia. Nu am primit niciun document, nu am fost bifat nicăieri în sistem. Însă nici nu pot repeta vaccinul anti Covid decât când se va face un nou val de imunizări pentru cei vaccinați. Când va fi, dacă va mai fi. Am fost șocat să văd cu câta lejeritate și superficialitate a fost gestionată această situație. O mustrare la domnul de la recepție, una la doamnele asistente și gata”, a mai explicat acesta.

Citeste articolul pe Gandul