miercuri 27 octombrie 2:30 PM

Abonare la google news

Un român a băut o ladă de bere, după vaccinare, pentru ” a da afară vaccinul”! Nu îi venea să creadă că e amețit de la alcool! Iată ce spune un medic

Un medic român stabilit în Suedia a povestit un episod mai puţin obişnuit la care a asistat. Medicul a scris, într-o postare publicată pe o reţea de socializare cum un român a băut, după vaccinare, pentru a da afară vaccinul din organism. Medicul a dezvăluit faptul că pacientul s-a arătat îngrijorat că, din cauza vaccinului, este amețit.


În România este un puternic curent antivaccin, iar mai mulţi români consideră că vaccinarea dăunează grav sănătății. Sunt multe scenarii apocaliptice pe care românii le susţine, dar specialiştii au explicat de mai multe ori de ce vaccinarea este una sigură.

Un român care s-a vaccinat a băut o ladă de bere pentru a da afară vaccinul. Nu credea că e ameţit de la alcool

Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia a povestit, pe rețelele de socializare o întâmplare tragic-comică. Așadar, un român s-a vaccinat pentru că trebuia să plece într-o delegație. Pentru a da afară vaccinul, românul a băut o ladă de bere. Apoi, pacientul s-a simţit ameţit, dar nu l-a crezut pe medic că nu din cauza vaccinului, ci a alcoolului.


„Azi am vorbit cu un pacient care era foarte împotriva vaccinului. Ştia pe de rost tot punctajul: control, moarte, experiment, virusul nu există, ştiţi voi. Azi mi-a spus că s-a vaccinat fiindcă trebuia să plece într-o delegaţie în străinătate şi nu voia . Apoi mi-a spus că după vaccin s-a dus acasă şi a băut o ladă de bere ca să ! Şi că după aia s-a din cauza ”, scrie medicul Laura Ghibu pe Facebook.

Medicul a încercat să-i explice persoanei respective că vaccinul nu poate fi „dat afară cu bere” şi că ameţeala depinde cu cea mai mare probabilitate de cantitatea de alcool pe care o avea în sânge: „Nu m-a crezut. Oricum l-am felicitat pentru alegere”.

De ce este sigură vaccinarea împotriva COVID-19? Iată explicațiile specialiștilor

Incă de la începutul campaniei de vaccinare, în România au apărut mai multe persoane care au contestat beneficiile imunizării. Specialiştii au explicat de mai multe ori de ce este sigură vaccinarea, dar la ora actuală sunt mulți susținători ai teoriilor conspiraționiste. Totuşi, un medic a explicat de ce vaccinul nu modifică ADN-ul uman:

”Circulă încă o inepţie cu efectele adverse la 3-5-10 ani de la vaccinare, cu cancere şi leucemii (leucemia este tot un cancer, al sângelui, dar am pus separat ca să existe conştientizare a termenilor). Asta la tehnologiile ARNm, pentru că ADN modificat, pentru că genetică, pentru că bau bau. Nu există aşa ceva. Nu are cum să schimbe ADN-ul, nu are cum să dea reacţii la 500 de ani de la administrare ”, a scris, marţi, pe Facebook, medicul Vasile Rădulescu.

Un al medic stabilit în străinătate a vorbit despre faptul că vaccinarea te poate proteja împotriva decesului survenit ca urmare a infectării cu COVID-19.

„Este un studiu mic, făcut doar pe 1.5 milioane de scoțieni. În intervalul studiat, au fost 201 decese prin COVID-19. În grupul 18-39 de ani-0 decese la vaccinați și 17 la nevaccinați. În grupul 40-59 de ani- eficiența vaccinurilor a fost de 88% pentru Astra Zeneca și de 95% pentru Pfizer. În grupul >60 de ani, 90% pentru AZ și 87% pentru Pfizer”, a explicat Cristian Apetrei, medic virusolog și profesor în Boli Infecțioase și Microbiologie la Facultatea de Medicină, Universitatea din Pittsburgh (SUA).

 

 

Bzi.ro


Stirile.eu