Un punct mai bun decât nimic! Cronica meciului UTA – FC Botoșani 0-0

O bună bucată din acest sezon, FC Botoșani a fost sub nou-promovata UTA în clasamentul Ligii 1, dar lucrurile au intrat pe făgașul normal de o lună încoace, când moldovenii au început să lege victoriile. Patru succese la rând era cartea de vizită a trupei lui Croitoru pentru deplasarea de la Arad, din cadrul rundei cu numărul 24. A ieșit un 0-0 echitabil după aspectul jocului, chiar dacă Botoșaniul poate a avut două-tre ocazii în plus. Cert este că într-un an calendaristic, UTA rămâne doar cu două victorii acasă: 3-0, cu Ripensia, în Liga a 2-a și 1-0 cu Chindia, în etapa a 8-a a Ligii 1.

Multe absențe la UTA

Oaspeții porneau favoriți și prin prisma problemelor pe care „Bătrâna Doamnă” le avea pentru acest meci. Infectați cu COVID, Iacob, Benga, Roumpoulakou și Bustea au rămas în izolare, ca și aproape toată banca tehnică a arădenilor în frunte cu „principalul” Balint, iar în această dimineață și atacantul Adi Petre a acuzat simptome și a rămas și el acasă. Dincolo, doar Mihai Roman nu a făcut deplasarea, fiind suspendat.

Croitoru și-a schimbat fiul după numai 9 minute

Pe un gazon prost, în nota meciurilor din această iarnă, cele două echipe au greșit destul de mult în debutul confruntării. Șuturile de la mare distanță ale lui Țigănașu și Rodriguez nu pot fi considerate ocazii, cum, de altfel, nici centrarea lui Antal respinsă de Papa din fața lui Rusu. Prin urmare, singurele evenimente au fost cele înlocuirile făcute repede de cele două bănci tehnice. Marius Croitoru și-a schimbat fiul, pe David, după numai 9 minute și l-a îmbrățișat înainte de a-l trimite să se îmbrace. În schimb, UTA a fost nevoită să facă o înlocuire forțată de accidentarea lui Albu, care i-a lăsat locul în centrul defensivei lui Ilie.

Citeste si:  Arhiepiscopul Tomisului, un nou atac la adresa catolicilor: „Nu au dimensiunea căinței”

Keyta, pericolul numărul unu pentru poarta lui Balauru

De abia pe la mijlocul reprizei Botoșaniul și-a amintit că favorita partidei și a avut și primele ocazii. După șutul lui Keyta alături, Isac a deviat puțin pe lângă execuția de la marginea careului al lui Ogenda. Keyta a mai apărut odată la finalizare, în careu de această dată, dar a reluat eronat mult peste poartă centrarea lui Rodriguez. În minutul 31, Croitoru a sărit în aer la un presupus henț în careu al lui Isac și o poziție de offside semnalizată la Braun, fiind pasibil de o trimitere în tribună.

Hora putea fi eroul arădenilor

UTA s-a trezit de abia pe finalul reprizei și cu puțină șansă putea intra în avantaj la cabine. În minutul 39, Shlyakov a centrat din stânga, specialistul Erico a reluat puternic cu capul, dar Hankic a respins în doi timpi de la rădăcina barei din stânga sa. Și mai mare a fost ocazia lui Hora, autor al unei reprize slabe în „alb-roșu”. Rusu a pasat pe culoar, dar fostul atacant al lui FCSB nu a băgat destul de mult piciorul sub minge și portarul Botoșaniului a respins cu brațul drept.

Citeste si:  Tulpina COVID din Africa de Sud a ajuns în 12 țări

Ocazii mai puține, dar fotbal (ceva) mai bun

Așadar, actul secund s-a reluat de la 0-0 și cu Albert Voinea pentru prima oară pe teren pentru UTA. Cel schimbat, evident, Hora. Până să bată gongul o oră de joc, doar Țigănașu i-a dat ceva emoții lui cu un șut direct dintr-o lovitură liberă lateral dreapta, mingea ducându-se cu efect puțin pe lângă vinclu. Chindriș a avut și el un „cap” alături, în timp ce în celălalt careu Voinea a luat un „galben” pentru simulare. Roger a ieșit pentru prima oară la rampă cu o lovitură liberă bătută puternic pe poartă, dar exact pe direcția lui Hankic. Cert este că ritmului jocului a fost mult mai bun după pauză, UTA jucând mai mult în atac, dar fără a găsi spațiile potrivite de manevră, în special pe greșelile proprii la ultima pasă. În schimb, moldovenii au fost periculoși mai ales pe contraatac.

Toutouh, iertat de un caronaș roșu

Tot dintr-o fază fixă putea deschide tabela și formația vizitatore. Papa a bătut lung o lovitură liberă de la 40 de metri, Keyta e uitat în careu, dar Balauru i-a închis la timp unghiul. Portarul arădenilor a fost inspirat și la ieșirea pe centrarea lui Al Mawas, scăpat pe o contră periculoasă. Cu un minut înainte de final, Toutouh a fost iertat de un cartonaș roșu la intrarea kamikaze asupra lui Erico, dar soarta meciului era deja stabilită. UTA a acuzat prea mult absența unui atacant de careu în formă și nu a reușit nici măcar forcingul de final. Botoșaniul își oprește la patru seria de succese, dar rămâne bine ancorată în zona play-off.

Citeste si:  FCSB a scăpat de Istvan Kovacs! Cine va arbitra meciul cu FC Botoșani din etapa a 25-a a Ligii 1

UTA ARAD – FC BOTOȘANI 0-0

UTA: Balauru – Peteleu, Erico, Albu (20 Ilie), Shlyakov – Antal (69 Buhăcianu), Isac (79 N. Roșu), Vorobjovas, Rusu – Roger – Hora (46 Voinea)
Rezerve neutilizate: Mociu – Tomozei, Miculescu, Tescan, C. Rus
Antrenor (de portari): Gabriel Vasiliu

FC Botoșani: Hankic – Braun, Chindriș, Șeroni, Țigănașu – E. Papa, J. Rodriguez, Ogenda (88 E. Florescu) – Al Mawas, D. Croitoru (9 Tîrcoveanu, 72 Fili), Keyta (88 Toutouh)
Rezerve neutilizate: Pap – Târșă, Plămadă, Holzmann, Ashkovski
Antrenor: Marius Croitoru

Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureș) – Adrian Popescu (Craiova) și Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare).
Observator FRF: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe).

Sursa: ProSport

 6 total views