20 mai 12:58 PM

Abonare la google news

Un pui de urs accidentat a fost salvat de polițiștii din Sibiu, în urma unui apel la 112

Un pui de urs a fost salvat de polițiștii din Sibiu, după un apel la 112 prin care erau informați că animalul este accidentat și se află în zona Porumbacu de Sus. Puiul este un exemplar de urs brun, are aproximativ trei kilograme și a fost dus la Gradina Zoologică Sibiu, unde a primit îngrijiri medicale și hrană.

Informația a fost făcută publică de Poliția Română, prin intermediul paginii de Facebook, acolo unde au fost postate și câteva imagini cu ursul. 

Pui de urs salvat în județul Sibiu. Foto: Facebook/Poliția Română

„Părea a fi o infracțiune de braconaj, dar s-a transformat într-o acțiune de salvare a unui pui de urs accidentat!
Ieri după-amiază, un apel 112 informa Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu că, pe un fond de vânătoare din zona Porumbacu de Sus, un exemplar de urs ar fi prins într-o capcană.

Polițiștii s-au deplasat de urgență în zonă și au găsit un pui de urs. Constatarea? Era un exemplar de urs brun, de aproximativ 3 kilograme, iar în zonă nu au fost descoperite capcane destinate capturării animalelor salbatice, neexistând suspiciunea braconării acestuia”, au transmis oamenii legii. 

Puiul de urs prezenta leziuni la un membru, survenite cel mai probabil prin cădere sau aluncare de la înălțime, au mai transmis polițiștii, care au precizat fost luată măsura transportării lui la Gradina Zoologică Sibiu, pentru îngrijiri medicale și hrănire. 

Editor : A.A.


Citeste articolul pe Digi24