marți 21 septembrie 5:06 PM

Abonare la google news

Un pui de urs a fost eutanasiat, după ce a fost prins într-un utilaj agricol într-un lan de porumb

Un pui de urs a fost eutanasiat, după ce a fost prins într-o combină care recolta porumb, iar picioarele din spate i-au fost amputate. Comisarul şef al Comisariatului Judeţean Harghita al Gărzii de Mediu, Kovasznai Sandor, a precizat că puiul de urs, de aproximativ şapte luni, avea leziuni incompatibile cu viaţa.


„S-a întâmplat în satul Bancu, într-un lan de porumb. Era un ursuleţ de circa şapte luni, prins într-un utilaj agricol. Ambele picioare din spate erau prinse în utilaj şi amputate, era într-o stare foarte grave, avea răni incompatibile cu viaţa şi medicul veterinar a efectuat eutanasierea”, a precizat Kovasznai Sandor despre accidentul care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, scrie Agerpres.

Acesta a mai spus că se întâmplă destul de frecvent ca urşi să fie loviţi de autoturisme în preajma lanurilor de porumb, dar nu să fie accidentaţi de un utilaj agricol.


Martori prezenţi la faţa locului au relatat că din lanul de porumb respectiv ar fi fugit mai mulţi urşi şi este posibil ca cel accidentat să se fi rătăcit.

Editor : A.P.


Digi24.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !