marți 19 octombrie 12:18 PM

Abonare la google news

Un Pește-Lună gigant a fost prins în largul exclavei spaniole Ceuta

Un Pește-Lună uriaș a rămăs prins în plasa unui vas de pescuit aflat în largul exclavei spaniole Ceuta, pe 4 octombrie, iar biologul marin Enrique Ostale a fost chemat să evalueze exemplarul record, informează Reuters.


Peștele-Lună este clasificat drept specie vulnerabilă și nu este consumat în Europa. Exemplarul prins avea 3,2 metri lungime și 2,9 metri lățime, a declarat Enrique Ostale într-un interviu acordat joi. Biologul a fost chemat să evalueze peștele care avea avea dimensiuni record chiar și pentru acea zonă, unde s-au mai prins exemplare mari.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


 

„Am încercat să-l punem pe un cântar cu limita de 1000 de kilograme, însă era prea greu. L-ar fi stricat”, a spus Ostale, care conduce laboratorul de biologie marină al Universității din Sevilla în exclava Ceuta. „Pe baza dimensiunilor și în comparație cu alte capturi, probabil cântărea în jur de 2 tone”, a adăugat el.

Peștele a fost prima dată izolat într-o cameră subacvatică atașată de vas, iar apoi a fost ridicat la bord cu o macara, unde a stat câteva minute, cât timp Enrique Ostale și alți câțiva biologi l-au măsurat, l-au fotografiat și au luat mostre ADN.

„Am fost uimit. Citeam despre astfel de exemplare, însă nu credeam că vom atinge vreodată unul”, a spus Ostale.

Peștele a fost apoi eliberat în apă, iar pescarii și oamenii de știință aflați la bordul vasului de pescuit l-au văzut dispărând rapid în adâncuri.

Editor : V.M.


Digi24.ro


Stirile.eu