Abonare la google news

Un nou caz Navalnîi? Un critic al Kremlinului a plecat din Rusia de frică

  • Dmitry Gudkov, un aprig critic al Kremlinului, a declarat că a părăsit Rusia
  • El se teme că va fi arestat dacă va rămâne în ţară
  • Kremlinul a declarat că arestările recente ale unor politicieni precum Gudkov nu au nicio legătură cu politica

Dmitry Gudkov, un aprig critic al Kremlinului, a declarat că a părăsit Rusia, relatează Reuters. El susţine că a primit avertismente din partea persoanelor apropiate de Kremlin că va fi arestat dacă rămâne în ţară.

Gudkov, în vârstă de 41 de ani, este un fost membru al parlamentului rus. El a fost reţinut săptămâna trecută, fiind acuzat că nu a plătit o datorie pentru o proprietate închiriată. Bărbatul neagă orice fel de acuzaţie.

El a fost eliberat după doar câteva zile, însă rămâne suspect într-un dosar penal. Un grup de opozanţi, mulţi dintre ei aliaţi ai lui Alexei Navalnîi, au fugit din ţară din cauza reacţiei autorităţilor, după mitingurile în care s-a cerut eliberarea lui Navalnîi.

Gudkov a declarat că adevăratul scop al anchetei este împiedicarea lui să participe la alegerile parlamentare din septembrie.

„Mă duc la Kiev, unde am planificate mai multe întâlniri şi apariţii TV”, a scris pe contul său de Telegram.

„Mai multe surse apropiate de cercul administraţiei prezidenţiale au spus că, dacă nu părăsesc ţara, dosarul meu fals va continua până în punctul în care voi fi arestat”, a mai declarat el.

Kremlinul a declarat că arestările recente ale unor politicieni precum Gudkov nu au nicio legătură cu politica şi neagă că ar fi încercat să elimine adversarii politici.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews