Abonare la google news

Un marinar din Constanța a fost dat dispărut de către soția lui! Ar fi trebuit să se întoarcă acasă pe 6 ianuarie

Un marinar din Constanța a fost dat dispărut de soția lui după ce și-a contactat familia pe 4 ianuarie pentru a anunța că se va întoarce acasă la două zile după, respectiv pe 6 ianuarie.

Costel Pave a plecat în voiaj pe 18 decembrie 2020 iar pe 6 ianuarie 2021 ar fi trebuie să se întoarcă în țară, însă de pe data de 4 ianuarie familia nu l-a mai putut contacta, scrie antena3.ro.

Marinar din Constanța, dat dispărut de către soție lui

Astfel, pe 6 ianuarie, marinarul s-a îmbarcat în avion, pe aeroportul din Dubai, și ar fi trebuit să ajungă la București. Însă, după escala de la Instanbul, bărbatul nu s-ar mai fi îmbarcat în avionul către capitala României.

Soția acestui a încercat să îl contacteze zile în șir, însă, văzând că nu reușește să dea de el, a apelat la ajutorul poliției și a reclamat dispariția marinarului.

„Poliţişti din cadrul Secției 4 au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui PAVEL COSTEL, de 50 de ani, din municipiul Constanța. La data de 6 ianuarie a.c., acesta ar fi trebuit să revină în țară după o plecare în străinătate, însă nu s-a întors la domiciliu până în prezent. Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugaţi să contacteze Secția 4 Poliție tel.0241.502.467. sau Dispeceratul I.P.J. Constanța, tel.0241.611.364”, informează IPJ Constanța.

Semnalmentele marinarului dispărut

  • înălţime 1,70 m.,
  • greutate 90 de kilograme,
  • ochi căprui,
  • față ovală.

Marinarul român răpit în Togo a fost eliberat! Când va fi repatriat

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunța pe 9 ianuarie că marinarul român răpit pe 29 noiembrie 2020, în Republica Togo, a fost eliberat și că urma să fie repatriat.

„În continuarea informațiilor comunicate cu referire la incidentul produs la data de 29 noiembrie 2020, în largul portului Lome (Republica Togo), în care a fost implicată nava Agisilaos, incident în cadrul căruia un cetățean român, membru al echipajului navei menționate, a fost răpit, Celula de Criză interinstituțională convocată imediat după incident din dispoziția ministrului afacerilor externe informează că cetățeanul român a fost eliberat și urmează să fie repatriat în zilele următoare. Pentru soluționarea situației cetățeanului român, Celula de criză interinstituțională a întreprins, de la convocarea acesteia și până la eliberarea cetățeanului român, demersuri specifice, în cooperare cu compania angajatoare și cu parteneri internaționali.

Totodată, Ambasada României în Nigeria întreprinde toate demersurile necesare pentru efectuarea formalităților specifice în vederea revenirii cetățeanului român, în siguranță, în țară”, se arătă în comunicatul MAE.

 

Sursa: Gandul