31 ianuarie 5:02 PM

Abonare la google news

Un interlop orădean, condamnat la 8 ani de închisoare, a dispărut

Un interlop din Oradea, condamnat definitiv la 8 ani de închisoare pentru o fraudă de peste 14 milioane de lei, a dispărut. Carmen Mihai Pandel este dat în urmărire, fotografia sa fiind postată şi pe pagina Poliţiei Române.

Interlopul, implicat în scandaluri şi bătăi, dar şi în escrocherii imobiliare

Interlopul, poreclit „Spartanul”, a fost implicat în scandaluri şi bătăi, dar şi în escrocherii imobiliare. Acesta a fost condamnat marţea trecută la 8 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Oradea. Cu toate că bărbatul a fost prezent la primele înfăţişări de la procesului său, la ultimele două dezbateri nu a mai venit iar poliţiştii care l-au căutat acasă pentru a-l încarcera nu l-au găsit.

Drept urmare, el a fost dat în urmărire naţională şi în consemn la frontiere, iar fotografia lui a fost publicată şi pe pagina Poliţiei Române, la rubrica persoanelor urmărite.

Procesul priveşte o afacere cu vechime. Interlopul şi-a înfiinţat o firmă de comerţ, Panda Com Impex SRL, prin care a făcut în perioada 2012-2013 achiziţii intracomunitare de zahăr, ulei şi băuturi răcoritoare de la firme din Ungaria, mărfuri pe care ulterior le vindea, prin intermediar, către lanţul Kaufland.

Facturi fictive

Pentru aceste operaţiuni, firma ar fi datorat bugetului de stat TVA-ul colectat din vânzarea mărfurilor pe piaţa internă. Cum la vremea respectivă TVA era mare, de 24%, Pandel a înregistrat, într-un singur an, 50 de facturi care atestau că ar fi cumpărat alimente de la o firmă fantomă  în valoare de 43 milioane lei.

După toate acestea, întreaga „marfă” cumpărată pe acte era livrată, tot scriptic, unei firme fantome din Ungaria, Nasa Kft, aleasă pentru că, nefiind în România, nu se mai genera un nou TVA care să trebuiască virat bugetului statului. 

Sursa: Gandul