2 iunie 10:00 PM

Abonare la google news

Un incendiu uriaş a izbucnit într-o rafinărie: „S-a produs în urma unei probleme tehnice”

Un incendiu uriaş a izbucnit într-o rafinărie. La peste o oră de la declanşarea incendiului, o coloană groasă de fum negru şi flăcările erau vizibile de la mai mulţi kilometri distanţă, potrivit unui jurnalist al AFP.

Accidentul a fost provocat de o scurgere dintr-o conductă de gaz lichefiat” şi „o explozie a provocat declanşarea incendiului, provocând fumul care se vede„, a declarat Mansour Darajati la televiziunea de stat.

Potrivit site-ului televiziunii publice, Darajati a spus că incendiul a fost declarat „spre ora 19.30” (15.00 GMT) şi că „din fericire nu există niciun mort în acest stadiu„.

Citeşte şi: Doborârea avionului ucrainean de la Teheran, din ianuarie, consecinţa unei erori umane

Un incendiu uriaş a izbucnit într-o rafinărie

Pompierii au fost trimişi la faţa locului, la rafinăria Tondguyan, a relatat agenţia de ştiri IRNA. Conform aceleiaşi surse, rafinăria în flăcări, în funcţiune din 1968, aparţine Tehran Oil Refining Company şi are o capacitate de 250.000 de barili pe zi.

Potrivit canalului de Telegram al televiziunii de stat, un purtător de cuvânt al societăţii a declarat că respinge „orice speculaţie privind un sabotaj la rafinărie„.

Accidentul s-a produs în urma unei probleme tehnice şi suntem pe cale să aducem incendiul sub control„, a adăugat el.

Incendiul la rafinăria din Teheran a izbucnit la câteva ore după ce una dintre cele mai mari nave ale marinei iraniene, Kharg, de 200 de metri lungime, a luat foc şi mai târziu s-a scufundat în Golful Oman, potrivit Agerpres.

Citeste articolul pe RomaniaTV