sâmbătă 20 noiembrie 12:11 AM

Abonare la google news

Un fost șef de stat e în stare critică. E în greva foamei de mai multe săptămâni!

Un fost șef de stat e în stare critică. Medicii lui cer transferul acestuia imediat, într-o unitate de terapie intensivă, dintr-un spital civil mai bine dotat.


Un fost șef de stat e în stare critică. E în greva foamei de mai multe săptămâni!

Mihail Saakașvili, încarcerat de la întoarcerea sa din exil la începutul lui octombrie şi în greva foamei de mai multe saptămâni, este într-o stare critică şi nu primeşte îngrijirile adecvate, au afirmat unii medici miercuri, 17 noiembrie.

„Starea de sănătate actuală a pacientului este considerată critică”, a arătat într-un comunicat grupul de medici constituit de apărătorul de drepturi georgian, adăugând că spitalul penitenciar unde este tratat fostul preşedinte nu poate răspunde nevoilor sale medicale.


Medicii au cerut transferul imediat al lui Mihail Saakașvili într-o unitate de terapie intensivă dintr-un spital civil mai bine dotat.

Săptămâna trecută, Mihail Saakașvili, care refuză să se alimenteze de 48 de zile pentru a protesta contra încarcerării sale pe 1 octombrie, la scurt timp după întoarcerea din exilul în Ucraina, a fost transferat într-un spital penitenciar din cauza deteriorării sării sale de sănătate, dar în ciuda avertismentelor medicilor care au apreciat că viaţa sa este în pericol, guvernul georgian a refuzat până în prezent transferul lui de la spitalul închisoare unde se găseşte într-o instituţie civilă.

Fostul lider, în vârstă de 53 de ani, declarase că a fost maltratat de gardieni în închisoare şi a afirmat că se teme pentru viaţa sa. Organizaţii de apărare a drepturilor omului au condamnat tratamentul sever rezervat lui Mihail Saakașvili, estimând că este vorba de o răzbunare cu caracter politic.

Mai mulţi deputaţi ai opoziţiei au făcut de asemenea o grevă a foamei, cerând îngrijiri medicale adecvate pentru Mihail Saakașvili, o cerere formulată şi de Statele Unite şi de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Arestarea lui Mihail Saakașvili a exacerbat o criză politică ce a urmat alegerilor legislative din 2020, câştigate la limită de partidul Visul Georgian, actualmente la putere, şi pe care opoziţia le-a considerat frauduloase.

Citește și: Florin Cîţu se contrazice: „Orice liberal poate fi propunerea de premier a PNL / Avem decizia Consiliului Naţional care spune clar că premier din partea PNL este preşedintele partidului / Noi l-am propus pe Rafila”
 

Romaniatv.net


Stirile.eu