17 martie 6:07 PM

Abonare la google news

Un fost mare portar al naționalei surprinde: „Rădoi îl va alege pe Lazar!”

După retragerea lui Ciprian Tătărușanu, postul de titular în poarta echipei naționale ar urma să fie ocupat de David Lazar. Cel puțin asta este opinia lui Florin Prunea, fostul mare goalkeeper al României. Prunea a oferit și un argument foarte solid, care crede că va sta la baza alegerii lui Mirel Rădoi.

Un fost mare portar al naționalei surprinde: „Nu va juca nici Niță, nici Radu. Rădoi îl va alege pe Lazar!”

Florin Prunea, fost mare portar al naționalei, este de părere că postul de titular al României va fi preluat de David Lazar. Retragerea lui Ciprian Tătărușanu a venit pe neașteptate și a lăsat un gol mare în echipa națională. Prunea spune că, în acest moment, Lazar merită să primească prima șansă în „primul 11”, deoarece este titular incontestabil la echipa de club.
21 de meciuri a apărat Lazar la Astra în acest sezon, în care a încasat 27 de goluri. 7 partide s-au terminat fără gol primit în dreptul portarului.
Ajuns la 29 de ani, David Lazar a debutat în echipa națională a României toamna trecută, când a apărat în amicalul cu Belarus.

Părerea mea este că se va merge pe varianta Lazar. Pe el l-aș băga titular în meciul cu Germania. Pentru un portar contează mult să apere meci de meci. Dacă nu aperi, trebuie să ai o experiență foarte mare, cum a fost la Tătărușanu, care nu apăra la echipa de club, dar a fost cel mai bun jucător la echipa națională în ultimii trei ani.
Dar astea sunt excepții. De obiciei, postul de portar este unul unde trebuie să ai continuitate.

Tătărușanu ajunsese la un nivel de maturitate foarte mare și de aceea nu avea probleme că nu juca la echipa de club. Avea o experiență în spate la echipa națională. Urmează să vedem dacă avem o mare problemă între buturi. Singurul portar care apără și apără bine este Lazar de la Astra. Radu nu a apărat deloc la Inter, Niță a apărat și nu prea în Cehia”, a spus Florin Prunea, la Ora Exactă în Sport.

Florin Prunea e convins că David Lazar va fi alegerea lui Rădoi pentru postul de portarFlorin Prunea e convins că David Lazar va fi alegerea lui Rădoi pentru postul de portar

Rădoi va avea de ales între Lazar și Niță

Florin Prunea are dreptate în cazul lui Ionuț Radu. Portarul de 23 de ani al lui Inter Milano nu a apărat în niciun meci din acest sezon, lucru care îi oferă șanse foarte mici să apere în următoarele partide de la națională. Ultimul meci oficial în care a apărat Radu datează din 9 ianuarie 2020, când a fost titular într-un meci de Cupa Italiei.

În schimb, Florin Niță a redevenit titular incontestabil la Sparta Praga și prestațiile sale din ultima perioadă au fost foarte solide. 18 meciuri a apărat Florin Niță în acest sezon la Sparta Praga, în care a încasat 18 goluri. Opt partide s-au încheiat fără gol primit pentru Niță.
El a fost titular la toate partidele din 2021 (8), iar Sparta Praga a urcat pe locul 2 în clasamentul Cehiei.
De remarcat este că atât David Lazar, cât și Florin Niță nu se pot lăuda cu o înălțime impresionantă pentru postul de portar. Niță măsoară 1.84 metri, în timp ce Lazar e cu un centimetru mai înalt.
Rămâne de văzut care dintre cei doi îl va convinge pe selecționer că merită să apere în acest debut din preliminarii.

18 meciuri a apărat Florin Niță în acest sezon.18 meciuri a apărat Florin Niță în acest sezon.

România va avea următorul program în luna martie:

– 25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45 (Arena Națională)
– 28 martie: România – Germania, ora 21:45 (Arena Națională)
– 31 martie: Armenia – România, ora 19:00.

Meciurile vor fi transmise de PROTV și contează pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022, găzduit de Qatar. România se mai află în grupă cu Islanda și Lichtenstein. Doar ocupanta primului loc se va califica direct la turneul final, în timp ce locul secund poate duce la baraj.

Citeste articolul pe PlaySport