2 august 9:12 AM

Abonare la google news

Un fost gardian al lagărului nazist Sachsenhausen, în vârstă de 100 de ani, va fi judecat în toamnă

Tribunalul districtual din Neuruppin a admis acuzaţiile de participare la crimă în 3.500 de cazuri, iar procesul este programat pentru luna octombrie. Acuzatul ar trebui să poată participa la proces timp de 2-2 1/2 ore, a declarat un purtător de cuvânt al curţii.

Acuzatul, care nu a fost numit, în conformitate cu legile mass-mediei germane referitoare la suspecţi, ar fi lucrat ca gardian din 1942 până în 1945 în largărul Sachsenhausen, unde aproximativ 200.000 de oameni au fost închişi şi 20.000 ucişi.

În timp ce numărul suspecţilor de crime naziste este în scădere, procurorii încearcă încă să aducă persoane în faţa justiţiei. O condamnare importantă în 2011 a deschis calea pentru mai multe urmăriri penale, deoarece pentru prima dată s-a decis că munca într-un lagăr de concentrare constituie un motiv de culpabilitate, fără să existe dovezi ale unei infracţiuni specifice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul