vineri 3 decembrie 2:16 PM

Abonare la google news

Un fost căpitan al Stelei dă verdictul: ”Eu l-aș vedea pe Pițurcă”. Ce funcție i s-ar potrivi fostului selecționer


Victor Pițurcă s-ar putea întoarce la echipa națională de fotbal a României. Foștii săi jucători și-au manifestat dorința de a-l vedea pe tehnicianul român pe banca primei reprezentative. Cel mai probabil, aceștia s-au raportat și la cifrele pe care antrenorul le-a înregistrat de-a lungul timpului.


Victor Pițurcă, cerut la echipa națională

Echipa națională de fotbal a României a rămas, oficial, fără selecționer! Contractul lui Mirel Rădoi a expirat marți, 30 noiembrie, și, deși Federația Română de Fotbal a dorit prelungirea înțelegerii, nu s-a putut ajunge la un acord. După ultima discuție avută cu Rădoi, oficialii Federației au demarat căutările noului selecționer. Prima opțiune a fost Gheorghe Hagi, patronul-antrenor al Farul Constanța. Acesta a refuzat însă să vină la echipa națională. Principalul argument a fost implicarea la Farul Constanța.

V-am spus că am o singură strategie, aceea de a încerca să devin cel mai bun. Eu am dreptul să spun cum văd lucrurile din punctul meu de vedere.

A fost o situație, lucrurile sunt clare. Eu îmi văd de drumul meu, îmi continui proiectul, încerc să fac lucrurile cum le gândesc, sunt acționar, sunt și manager. Eu vreau să mă dezvolt cum trebuie, pentru că vreau să lucrăm frumos și nu are rost să interpretăm ce nu rebuie.

Rămâne să vedem ce va fi în viitor. Eu vreau să îmi găsesc parteneri, nu e de vânzare. Acționari însemnă parteneri, ca să fim mai puternici. E normal și logic. Atât. Vreau să fiu în primele echipe din România, pentru că la Academie și la infrastructură suntem cei mai buni. Mai trebuie să muncim și la echipa mare.”, a spus Hagi.

După discuția cu Gheorghe Hagi, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au mers la Salonic, pentru a negocia cu Răzvan Lucescu, antrenor aflat sub contract cu PAOK. La fel ca în cazul tratativelor cu Mirel Rădoi și Gheorghe Hagi, nu s-a ajuns la un acord.

”De fiecare dată când a fost chemat a calificat echipa”

Sorin Paraschiv este de părere că cea mai bună opțiune pentru echipa națională după despărțirea de Mirel Rădoi este nimeni altul decât Victor Pițurcă. Acesta din urmă a mai avut trei mandate ca selecționer al echipei naționale. 1998-1999, 2004-2009 şi 2011-2014. În această perioadă, el a reuşit calificarea la Euro 2000 şi la Euro 2008. De altfel, România a mers la CE doar de patru ori. Prima dată, în Franța (1984), echipa a fost condusă de Mircea Lucescu, iar în 1996, în Anglia, a venit rândul lui Anghel Iordănescu să simtă emoțiile unui turneu final european.

Nu știu cu ce antrenor vom aborda viitoarele preliminarii pentru că toți văd că au refuzat naționala. Eu l-aș vedea pe Pițurcă, pentru că de fiecare dată când a fost chemat a calificat echipa, doar că în fotbalul românesc orgoliile sunt mai mari ca necesitățile.

Vedem două echipe Steaua, două de Craiova. La echipa națională nu poate fi vorba de un proiect pe termen lung, cel mai bine este să construim în jurul generației care a ajuns în semifinalele Euro U21 din 2019.”, a declarat Sorin Paraschiv la Realitatea Sportivă.

Playsport.ro