marți 19 octombrie 7:19 PM

Abonare la google news

Un club de Liga 1 este la un pas de insolvență, după ce a scăpat la limită de depunctare

Academica Clinceni se află în fața unei sancțiuni dure, ținând cont de poziția din clasament pe care echipa antrenată de Ionuț Chirilă o ocupă în acest moment.


După ce a fost învinsă categoric de Universitatea Craiova (scor 5-0), Clinceni rămâne ultima în Liga 1, cu doar 3 puncte adunate în primele 12 partide, însă problemelor din teren pe care clubul le are le sunt adăugate și cele de ordin financiar.

Echipa ilfoveană s-a aflat la doar câteva ore de depunctare din cauza unei obligații financiare, iar datoriile continuă să se adune, ceea ce face ca insolvența să pară singura modalitate de salvare.


Academica Clinceni nu scapă de riscul depunctării. Ce datorii mai au de achitat ilfovenii

Criza prin care trece Academica Clinceni continuă, în condițiile în care clubul nu a scăpat de datorii și riscă în continuare depunctarea. Ziua de 26 octombrie este ultima în care ilfovenii trebuie să-și achite datoria față de Adi Popa (33 de ani), ajuns acum la CSA Steaua.

Popa are de încasat aproximativ 6.000 de euro, iar în cazul în care Academica nu achită suma respectivă riscă să piardă două puncte în clasament, relatează GSP.

Este a doua situație în care Clinceni riscă o astfel de sancțiune, după ce au reușit să achite la limită datoria către mijlocașul Eugeniu Ceobotaru (37 de ani).

Ceobotaru, aflat acum în liga secundă, la Petrolul, avea de primit de la fostul său club suma de 15.000 de euro.

În acest context, problemele financiare al clubului din Ilfov nu par să dispară, în ciuda faptului că primarul Adrian Budeanu caută sponsorizări sau un potențial cumpărător dispus să preia clubul. În caz contrar, oficialii de la Academica Clinceni au în plan intrarea echipei în insolvență pentru a putea scăpa de o parte din datorii.

Chiar și în această situație dificilă din punct de vedere financiar, tehnicianul Ionuț Chirilă (55 de ani) s-a arătat conștient de gravitatea situației, însă a scos în evidență necesitatea de a rămâne pozitiv și de a le transmite jucătorilor faptul că trebuie să lase la o parte astfel de probleme:

„Este adevărat. E foarte greu, dar eu trebuie să rămân optimist și să încerc să transmit din optimismul meu. Eu cred că dacă vom crește la joc și vom pune probleme, avem șanse” a spus antrenorul, în cadrul unei emisiuni Digi Sport.

În etapa cu numărul 13, Clinceni se pregătește să primească vizita echipei UTA Arad, luni, 25 octombrie, cu o zi înainte de data limită pentru achitarea datoriei către Adi Popa. Dacă lucrurile nu se vor schimba până atunci și echipa nu va plăti suma respectivă, chiar și în cazul unei victorii Academica Clinceni va rămâne cu doar 4 puncte în campionat.

Prosport.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !