31 mai 7:00 PM

Abonare la google news

Un asteroid de mărimea Turnului Eiffel va trece pe lângă Pământ! Anunțul făcut de NASA

Un asteroid de mărimea Turnului Eiffel va trece pe lângă Pământ în data de 1 iunie. Anunțul a fost făcut de către NASA, care consideră că acest asteroid este potențial periculos.

Asteroidul 2021 KT1 ar fi la 4,5 milioane de mile distanță de planeta noastră, însă a fost catalogat de NASA ca fiind potențial periculos. Acesta este mai mare de 150 de metri.

NASA a avertizat că Pământul va avea, în zilele următoare, întâlniri relativ apropiate cu asteroizi. Prima dintre aceste roci va trece pe lângă Pământ pe 1 iunie.

„Asteroidul potențial periculos ar putea fi la fel de mare ca Turnul Eiffel”, a transmis NASA.

Mai mulți asteroizi mai mici se vor apropia de Pământ zilele acestea şi se așteaptă să fie la fel de mari ca o casă obișnuită sau un avion. În total, se aşteaptă ca cinci asteroizi să treacă pe lângă Terra în următoarele zile. (CITEȘTE ȘI:

Un asteroid uriaș a fost aproape de Pământ.

Un astfel de eveniment a mai avut loc și în data de 21 martie 2021 când un asteroid uriaș a trecut pe lângă Pământ.  Asteroidul s-a apropiat până la aproape 2 milioane de kilometri de planeta noastră. Numit 2001 FO32, asteroidul a trecut la de peste 5 ori distanţa dintre Pământ şi Lună, neexistând pericol de coliziune cu Terra, cel puţin pentru secolele ce vor urma.

„Cunoaştem foarte bine traseul orbital din jurul Soarelui al lui 2001 FO32, pentru ca a fost descoperit acum 20 de ani şi a fost urmărit de atunci. Nu există niciun risc ca asteroidul să se apropie mai mult de 1,25 milioane de mile de Pământ (n.r.: 2 mil. km)”, a declarat Paul Chodas, director al Center for Near Earth Object Studies (CNEOS), din cadrul Jet Propulsion Laboratory (California de Sud), relatează Agerpres.

(VEZI ȘI: UN ASTEROID URIAȘ VA TRECE PE LÂNGĂ PLANETA PĂMÂNT. CE AU ANUNȚAT CEI DE LA NASA DESPRE RISCURI)

 

Sursa foto: pixabay.com

Citeste articolul pe Cancan