Abonare la google news

Un asistent medical a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus la o săptămână după ce i s-a administrat vaccinul Pfizer

Un asistent medical, în vârstă de 45 de ani, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus la o săptămână după ce i s-a administrat vaccinul Pfizer.

Matthew W. anunța pe 18 decembrie că a fost vaccinat împotriva noului coronavirus. După o zi, asistentul medical a mărturisit că l-a durut brațul însă nu a avut alte efecte adverse. Șase zile mai târziu, însă, bărbatul avea frisoane, dureri musculare și se simțea extenuat. Având aceste simptome, asistentul medical a decis să se testeze, iar rezultatul a confirmat faptul că este infectat cu noul coronavirus.

Asistent medical, infectat cu noul coronavirus după ce s-a vaccinat

Christian Ramers, specialist în boli infecţioase din San Diego, a precizat că pacienţii nu dezvoltă imunitate faţă de virus imediat după vaccinare: ”Ştim din testele clinice ale vaccinului că durează între 10 şi 14 zile până când începi să dezvolţi imunitatea de la vaccin. Prima doză credem că oferă aproximativ 50 la sută protecţie, astfel că ai nevoie de a doua doză pentru a ajunge la 95 la sută”.

Mai există totuși o ipoteză. Accea că Matthew a fost infectat cu noul coronavirus înainte de a fi vaccinat, având în vedere faptul că perioada de incubație a noului coronavirus este de până la 14 zile.

Sursa: Cancan