duminică 26 septembrie 8:42 PM

Abonare la google news

ULUITOR Trei adolescenți au construit site-ul de monitorizare covid-19 şi vaccinare anticovid în Australia


Site-ul care urmăreşte evoluţia epidemiei covid-19 şi vaccinarea anticovid în Australia – CovidBaseAU -, lansat în aprilie şi care a devenit raid o referinţă, a fost construit de către trei adolescenţi, Wesley, în vârstă de 14 ani Jack şi Darcy, amândoi în vârstă de 15 ani.


Cei trei adolescenţi au dezvăluit ei înşişi această informaţie, întrun mesaj publicat pe Twitter de către contul oficial al site-ului CovidBaseAU.

Ei au profitat de deschiderea accesului la vaccinarea împotriva covid-19 a adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani pentru a se vaccina cu prima doză a vaccinului Moderna, la farmacie, şi de a se fotografia cu un pansament pe umărul stâng.

Această imagine este însoţită de mesajul ”azi (joi), noi cei trei care gestinăm CovidBaseAU, Jack, Wesley şi Darcy ne-am vaccinat cu prima doză de vaccin Moderna. Ne-am gândit că ar fi momentul potrivit să anunţăm cine suntem cu adevărat”.

Site-ul CovidBaseAU urmăreşte principalii indicatori ai situaţiei sanitare în Australia, începând din aprilie 2021, între altele cu privire la numărul de cazuri sau de persoane vaccinate.

Adolescenţii, originari din Melbourne, au declarat la postul ABC TV că acest proiect era programat iniţial să apară în februarie, un proiect doar ”de plăcere”, o modalitate de a-şi folosi plăcerea de a coda informatic şi faţă de media.

Scopul site-ului este să agrege date privind covid-19 publicate de către cele opt state şi teritorii ale insulei-continent şi de către Guvernul federal.

”Voiam să le punem împreună şi să le expunem pe un site pe Internet, pentru ca ele să fie accesibile tuturor”, a precizat Darcy.

După această declaraţie, care a primit peste 16.000 de ”like”-uri pe Twitter în 24 de ore, conducerea sănătăţii publice din Australia le-a oferit celor trei băieţi un loc de muncă part-time la Institutul de Sănătate Burnet.

Stiripesurse.ro