1 ianuarie 12:23 PM

Abonare la google news

Ultimul mesaj de Anul Nou al Angelei Merkel în calitate de cancelar: „Niciodată în ultimii 15 ani nu am avut un an mai greu”

Angela Merkel a precizat în ultimul său discurs de Anul Nou în calitate de cancelar german că anul 2020 a fost de departe cel mai dificil din cei 15 ani de când conduce Germania. Aceasta se arată însă optimistă î ceea ce privește anul 2021.

„Permiteţi-mi să vă spun ceva personal: în nouă luni vor avea loc alegeri parlamentare şi nu voi mai candida din nou”, a spus Merkel, în vârstă de 66 de ani.

„Astăzi este, probabil, ultima dată când sunt în măsură să ofer mesajul de Anul Nou”, a continuat ea, potrivit Mediafax.

„Niciodată în ciuda tuturor grijilor şi a unui anumit scepticism, nu l-am aşteptat pe noul an cu atât de multă speranţă”

„Cred că nu exagerez când spun că niciodată în ultimii 15 ani nu am avut un an mai greu, şi niciodată în ciuda tuturor grijilor şi a unui anumit scepticism, nu l-am aşteptat pe noul an cu atât de multă speranţă”.

Germania organizează alegeri în septembrie

Potrivit sursei citate, Germania organizează alegeri în septembrie, iar Merkel cel mai probabil va preda ştafeta unuia dintre cei trei bărbaţi care se luptă să conducă partidul Uniunii Creştine Democrate (CDU), favorit să conducă coaliţia de guvernare.

În cazul în care construirea unei coaliţii după alegerile din septembrie va continua dincolo de decembrie, Merkel va rămâne cancelar interimar în 2022 până când va fi instaurat un nou guvern.

 

Sursa: Gandul