31 mai 5:00 PM

Abonare la google news

Ultimele detalii despre asasinatul din Arad. Cu cine a fost văzut afaceristul

Ioan Crişan, omul de afaceri arădean, cel care a murit în explozia produsă sâmbătă într-o parcare din municipiul Arad, a fost surprins cu alți trei bărbați la o cafea, chiar cu câteva minute înainte de atentatul cu bombă, spun surse din anchetă pentru GÂNDUL.RO.

Imaginile de pe camerele de supraveghere arată că, în momentul exploziei, cei trei plecau în direcții total diferite, simultan și nu au reacționat în niciun fel, potrivit surselor meționate mai sus. Toți trei au fost deja audiați de anchetatori.

Explozibilul provine din străinătate

În ceea ce privește proveniența explozibilului, anchetatorii care încearcă să facă lumină în cazul morții omului de afaceri  susțin că acesta provine din străinătate. În continuare, expertiza are loc la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice (I.N.E.C).

Cazul morții omului de afaceri Ioan Crișan a fost preluat ieri de Parchetul General. Mașina omului de afaceri a explodat sâmbătă dimineața, în mers, în parcarea unui supermarket.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Citește Și O nouă ipoteză în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Ce legătură ar avea afaceristul cu traficul ilegal de țigări

Bode, despre asasinatul de la Arad: „România e o țară sigură”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că anchetatorii nu exclud nicio ipoteză, dar nu a dat detalii despre pistele luate în considerare. Bode adaugă că „România este o țară sigură”.

„Împreună cu conducerea MAI am decis să trimitem la Arad cei mai buni specialişti din Poliţia Română. Am luat legătura cu instituţiile partenere şi aici mă refer la SRI, MApN, Parchetul General, care de îndată a preluat acest caz şi împreună am gestionat sâmbătă şi duminică cercetările la faţa locului astfel încât cei mai buni specialişti pe care îi are Poliţia Română să reuşească într-un timp cât mai scurt posibil să identifice o pistă, astfel încât autorul sau autorii să fie prinşi şi aduşi în faţa instanţei de judecată”, a spus ministrul Lucian Bode.

Citeste articolul pe Gandul