vineri 3 decembrie 4:22 PM

Abonare la google news

Ultima oră! A refuzat echipa națională! „Ieri m-am întâlnit cu cei de la FRF. Pentru mine subiectul este închis!”


Federația Română de Fotbal este în căutarea unui nou selecționer pentru echipa națională a României. După ce au primit câteva refuzuri, oficialii federali au avut discuții în ultimele zile cu Dan Petrescu. După o primă rundă de negocieri, ”bursucul” a refuzat echipa națională.


Dan Petrescu a refuzat echipa națională

Naționala României nu are selecționer de ceva timp. Mirel Rădoi a decis să nu continue la cârma echipei, iar conducătorii FRF au demarat negocieri cu mai mulți antrenori. După ce au fost refuzați de Mirel Rădoi, Gică Hagi și Răzvan Lucescu, federalii s-au îndreptat către Dan Petrescu. Primele discuții au avut loc deja. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au mers la Cluj pentru a-l convinge pe Dan Petrescu să rupă contractul cu CFR și să accepte postul de selecționer al naționalei. ”Bursucul” a confirmat discuțiile, însă a anunțat că a refuzat propunerea conducerii Federației.

După cum știți, ieri am avut o întâlnire cu cei de la Federație, pe care nu aș fi vrut să o am. Am zis că aș vrea să se termine campionatul, să vorbim la final, dar au insistat. Plus că patronul a fost informat, fără știința lui nu puteam să mă întâlnesc. Am vorbit cu ei și acum pentru mine subiectul este încheiat în momentul ăsta.

Mai sunt cinci meciuri și nu e normal să vorbim despre mine pentru că, dacă CFR pierde, o să se spună că n-am fost concentrat sau am distrus echipa. Eu sunt concentrat 100% la CFR, am contract trei ani, acum nu mai depinde de mine, depinde club, de patron. La orice altă întrebare o să zic `next question`, deci degeaba mă întrebați”, a declarat Dan Petrescu.

Dan Petrescu încearcă să câștige timp

În ciuda faptului că a refuzat oferta primită, Dan Petrescu a admis că și-ar fi dorit să aibă discuția cu oficialii FRF la finalul lunii decembrie, după ultimul meci oficial al CFR-ului, din acest an.

Au venit la Cluj cei de la Federație. Am discutat cu ei, dar le voi da un răspuns după meciul cu FC Argeș, care va închide anul pentru CFR. Înainte trebuie să discut și cu patronul echipei”, a declarat Dan Petrescu.

Pe fondul acestei situații, Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru internațional, a explicat de ce a încercat ”să tragă de timp” Dan Petrescu. Motivul ar fi acela de a putea vedea grupa de Liga Națiunilor, competiție în care prima reprezentativă va evolua anul viitor.

Eu cred că trage de timp să vadă cu cine vom juca mai departe”, a spus Ion Crăciunescu la Digi Sport.

Tragerea la sorți pentru ediția din 2022 a Ligii Națiunilor are loc pe 16 decembrie, în Elveția. CFR Cluj va juca cu FC Argeș ultimul meci din acest an calendaristic în wekend-ul 18/19 decembrie.

Playsport.ro