Abonare la google news

UK: Poliția Londrei anchetată după omorul unei femei, suspectat de a fi comis de un polițist

Sarah Everard, în vârstă de 33 de ani, a fost văzută ultima dată în Clapham, în sudul Londrei, pe data 3 martie. Un ofițer al Poliției Metropolitane care a fost arestat marți sub suspiciunea de răpire și omor, a revenit la o secție de poliție după ce a fost tratat în spital pentru o leziune la cap.

Poliția a declarat că au fost găsite rămășițe umane miercuri în pădurile din Kent, dar detectivii nu au putut încă să le confirme identitatea.

Oficiul Independent pentru Conduita Poliției (IOPC) a anunțat lansarea deschiderea unei anchete după primirea a cinci sesizări de la Poliția Metropolitană în legătură cu gestionarea cazului.

Citeste si:  Donald Trump a vorbit deschis despre o posibilă candidatură în 2024: „Ne vedem peste patru ani!”

IOPC va examina modul în care au răspuns ofițerii după ce au primit o sesizare potrivit căreia un bărbat și-a dezgolit organele sexuale într-un restaurant fast-food din sudul Londrei pe 28 februarie – cu trei zile înainte de dispariția lui Sarah Everard.

Celelalte sesizări se refereau la arestarea unui ofițer în exercițiul funcțiunii, suspectat atât de răpire, cât și de omor, precum și de acuzația anterioară de atentat la pudoare; acțiunile Poliției Metropolitane după ce Sarah Everard a fost raportată dispărută; și vătămarea suspectului în timp ce se afla în arest.

Citeste si:  Polițist de la BCCO, bătut pe stradă! El intervenise în apărarea unei angajate de la o casă de pariuri

Bărbatul arestat, care are peste 40 de ani și lucrează în cadrul Comandamentului de Protecție Parlamentară și Diplomatică al Poliției Metropolitane, a fost dus joi la spital, cu răni la cap.

El a fost tratat, externat și a revenit la secția de poliție unde este reținut după ce a fost admisă o cerere de prelungire a detenției sale peste cele 36 de ore legale de către Curtea de Magistrați din Wimbledon, sud-vestul Londrei.

Poliția Metropolitană a declarat ulterior că suspectul a suferit rănirea în timp ce era singur în celula sa și a primit imediat primul ajutor.

Citeste si:  Raluca Bădulescu, probleme iar cu Poliția. Ce ilegalitate a comis blonda la final de 2020

Sarah Everard a fost văzută ultima dată pe 3 martie mergând singură pe o stradă principală din Clapham la 21:30 GMT (23:30 în România), poliția spunând că nu este clar dacă a ajuns la locuința ei din Brixton.

O femeie în vârstă de 30 de ani, care a fost arestată în Kent sub suspiciunea favorizare a infractorului, a fost eliberată pe cauțiune până la jumătatea lunii aprilie.

Citeste articolul pe RFI

 42 total views