2 iunie 3:06 PM

Abonare la google news

UEFA, recomandări pentru suporterii străini care vin la meciurile EURO 2020 din România: „Încercați sarmalele”

Reprezentanții Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) le fac câteva recomandări suporterilor străini care vor veni în România pentru a vedea cele patru meciuri care se vor disputa pe Arena Națională, în cadrul EURO 2020.

Competiția de fotbal EURO 2020 trebuia să aibă loc anul trecut, însă din cauza restricțiilor impuse în timpul pandemiei COVID-19 a fost amânată, urmând să fie organizată în vara lui 2021.

Ce le recomandă UEFA suporterilor străini care vin în București pentru meciurile EURO 2020

Reprezentanții UEFA au postat pe site-ul oficial o listă numită „Lucruri pe care trebuie să le faci în București” (or. Must Dos In Bucharest).

 1.  Învață puțină română – sursa citată explică faptul că persoanelor care știu limba italiană, spaniolă, franceză sau altă limbă romanică le va fi mai ușor înțeleagă puțin din limba română.
 2. Patiserie – „Românii au o slăbiciune pentru bucatele coapte moi și proaspete. Încearcă niște covrigi sau o Dobrogeană (plăcintă cu brânză) cel puțin o dată pe zi.
 3. Închiriază o bicicletă – reprezentanții UEFA le recomandă celor care vor să facă acest lucru să nu meargă pe arterele principale, ci mai degrabă prin parcuri.
 4. Vizitează Arcul de Triumf – „Bucureștiul era cunoscut odată drept Micul Paris și nimic nu ilustrează mai bine asta decât Arcul de Triumf, o replică a faimosului Arc de Triomphe din capitala franceză”.
 5. Vizitează Palatul Parlamentului – „este cunoscută drept cea mai grea clădire civilă administrativă din lume”.
 6. Admiră arta stradală – sursa citată recomandă vizitarea străzii Arthur Verona.
 7. Încearcă sarmalele – „rulouri de varză cu carne de porc, gătite la foc mic într-un vas de lut și mâncate alături de mămăligă”.

Locuri bune pentru făcut poze

La punctul 8 de pe listă, reprezentanții UEFA recomandă câteva locuri frumoase în care, potrivit acestora, îți vor ieși poze numai bune de pus pe Instagram.

 • „Cărturești Carusel a fost întotdeauna menit să fie mai mult decât o librărie. Cu frumoasa sa scară în spirală, coloane albe, rafturi de cărți colorate și multă lumină, o fotografie făcută aici va obține toate like-urile.
 • Grădina Botanică, în special primăvara sau vara, este un loc minunat pentru a-ț petrece dimineața sau după-amiaza.
 • Arhitectura din București vă va atrage cel mai probabil privirile și nu există un loc mai bun pentru a-i admira diversitatea decât să fi o plimbare pe Calea Victoriei (strada Victoriei). Vei vedea Ateneul Român, Palatul Regal (în prezent Muzeul Național de Artă al României), precum și multe alte clădiri istorice unice. Sfat: Vei găsi, de asemenea, multe restaurante și cafenele”, sae arată pe site-ul oficial.

Totodată, reprezentanții UEFA recomandă chiar și o excursie de-o zi la Castelul lui Dracula, „faimosul” Castel Bran.

EURO 2020 – 11 iunie – 11 iulie 2021

Ediția EURO 2020 desfășurată în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021 este una aniversară, marcând 60 de ani de la primul Campionat European. Meciurile se vor disputa în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

În București, pe Arena Națională, vor fi disputate patru meciuri:

 • Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00)
 • Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00)
 • Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19:00)
 • optime de finală – între câștigătoarea Grupei F și echipa pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00)

CITEȘTE ȘI

Cum se intră pe Arena Națională la partidele de la EURO 2020. Ce trebuie să facă suporterii din țări de pe listele roșie și galbenă

Câți bani va primi echipa care va câștiga UEFA Euro 2020

Citeste articolul pe Gandul