Abonare la google news

UE ar putea introduce serul rusesc Sputnik V pe lista de vaccinuri

Surse diplomatice au declarat, pentru Reuters, că Bruxellesul nu exclude acceptarea vaccinului Sputnik V în rândul celor folosite în UE.

Un oficial care negociază cu producătorii de vaccinuri în numele blocului comunitar a declarat, pentru Reuters, că guvernele UE ar putea discuta cu dezvoltatorii Sputnik V și că vor fi necesare cereri din partea a patru state membre pentru a începe procesul, informează Reuters, citat de Mediafax și observatornews.ro.

Victorie pentru Vladimir Putin?

Italia ar putea produce Sputnik V. Dacă vaccinul ar fi folosit în UE, acesta ar reprezenta o victorie de proporții pentru Vladimir Putin, scrie agenția de presă.

Citeste si:  Investiții. Fundația lui Bill Gates a vândut acțiunile deținute la Alibaba, Uber și Apple. Finanțează în schimb o platformă software

Rușii mai discută cu Germania și Franța. Fondul rus de investiții RDIF va coopera cu Adienne Pharma & Biotech din Elveția pentru a produce vaccinul Sputnik V pe teritoriu italian. Anunțul a fost făcut chiar de directorul executiv al RDIF, Kirill Dmitriev.

„Ne aflăm în tratative cu guvernul Italiei. Există multe regiuni care doresc Sputnik V, care vor să îl produc pe plan intern. Pentru prima dată cooperăm cu compania Adienne Pharma & Biotech din Elveția pentru a produce Sputnik V în Italia”, a declarat Dmitriev.

Citeste si:  Exportul de vaccinuri produse în UE va necesita autorizaţie. Măsură a Comisiei Europene în conflictul cu companiile farma

Deocamdată, vaccinul produs lângă Milano va fi destinat exclusiv italienilor, dacă va trece de EMA.

Sputnik V are o imagine mai bună în UE

Percepția cu privire la vaccinul Sputnik V a început să se schimbe în Europa, de la „un ser de propagandă”, până la acceptabil, mai ales după ce s-a demonstrat că are o eficiență de 92% în privința combaterii COVID, apropiată de vaccinurile Pfizer / BioNTech și Moderna.

Citeste si:  Două comisii din Parlamentul European îi vor audia pe directorii companiilor care produc vaccinuri anti-COVID-19 / Pascal Canfin (ENVI): Este o premieră mondială

Ajutorul mult dorit a venit din partea premierului italian Mario Draghi, care a spus că UE trebuie să cumpere mai multe doze de vaccin, inclusiv din afara blocului comunitar și să producă tot mai multe vaccinuri.

Ungaria a devenit primul stat european care și-a imunizat populația cu vaccinul Sputnik V, comandând două milioane de doze în trei luni, pentru a vaccina un milion de oameni.

Citeste articolul pe Gandul

 14 total views