Abonare la google news

UDMR și-a desemnat miniștrii din viitorul Guvern

Consiliul Permanent al UDMR a stabilit cine sunt membrii formațiunii care vor face parte din Guvernul Cîțu. Este vorba despre 3 portofolii de ministru și unul de vicepremier.

Astfel, consiliul permanent l-a votat pe Kelemen Hunor, președintele UDMR, pentru funcția de viceprim-ministru.

Cseke Attila, fost ministru al Sănătății, va ocupa funcția de ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației. Cseke este membru al parlamentului României din 2008, iar în ultimul mandat a fost liderul senatorilor UDMR.

Tánczos Barna a fost desemnat pentru funcția de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor. A fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și cel al Turismului. Este senator din 2012.

Pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului a fost desemnat Novak Eduard, ciclist paralimpic, campion mondal și european. Cariera sportivă și-a început-o ca patinator de viteză, a câștigat mai multe competiții internaționale în Italia, Germania, Austria și Ucraina. După accidentul rutier suferit în 1996, s-a reorientat spre ciclism. A participat la patru Jocuri Paralimpice. Prima dată la Atena, apoi la Beijing, unde a câștigat o medalie de argint, iar în 2012 de la Londra s-a întors cu două medalii: una de argint și una de aur, devenind astfel primul campion paralimpic din România. Eduard Novak a participat în trei curse la Rio și a ocupat locurile cinci, șase și nouă. Din 2013 este președintele Federației Române de Ciclism.


Sursa: Digi24