marți 19 octombrie 4:36 PM

Abonare la google news

UDMR nu va vota Guvernul lui Dacian Cioloş

UDMR nu va vota Guvernul lui Dacian Cioloş. Decizia a fost luată marţi dimineaţa, în cadrul unei şedinţe a grupurilor parlamentare reunite ale UDMR.


„Am avut o şedinţă a grupurilor reunite de la Senat şi Camera Deputaţilor, unde am luat următoarea decizie: vom fi prezenţi în sală, la dezbateri şi la vot, dar nu vom vota. Vom fi prezenţi, dar nu vom vota – aceasta este decizia UDMR-ului”, a precizat Csoma Botond, pentru Agerpres.

Citeşte şi: Dan Barna, scenariu de coşmar pentru USR dacă pică Guvernul Cioloş. „Dacă PSD decide să-l susţină pe Cîţu, atunci noi suntem în opoziţie”


UDMR-istul a adăugat că, în cazul în care Guvernul Cioloş nu va trece de Parlament, UDMR va participa în continuare la noi consultări.

„Sigur, vom participa la consultări şi să vedem, să avem cât mai repede un Guvern. Depinde foarte mult de domnul preşedinte pe cine va desemna prim-ministru şi de capacitatea acelei persoane să coaguleze o majoritate în Parlament”, a explicat liderul deputaţilor UDMR.

Legislativul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul este secret, cu bile. Trebuie să fie prezenţi cel puţin jumătate plus unu dintre membrii celor două Camere ale Parlamentului.

Pentru a fi învestit, Guvernul Cioloş are nevoie de votul favorabil a 234 de parlamentari.

Citeşte şi: Miniştrii propuşi de Dacian Cioloş, audiaţi în comisiile de specialitate. Doar Cătălin Drulă a primit aviz pozitiv dintr-o încurcătură LIVE TEXT

Romaniatv.net


Stirile.eu