Abonare la google news

Ucigașul care a evadat din Spitalul Județean de Urgență Craiova a fost prins. Se ascundea într-un canal din curtea unității medicale!

Criminalul care a evadat, vineri dimineață, din Spitalul Județean de Urgență Craiova, a fost prins după șase ore de căutări. Bărbatul se ascundea într-un canal aflat chiar în curtea unității medicale. Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor au declanșat o anchetă internă pentru a se stabili cum a fost posibil ca deținutul, care executa o condamnare de 10 ani, să poată fugi din spital, cu toate că era păzit.

Ion Soreanu, din localitatea doljeană Malu Mare, a fost condamnat definitiv, în anul 2016, la 10 ani de detenție după ce și-a ucis fosta concubină. La vremea respectivă, anchetatorii au stabilit că, în ziua tragediei, bărbatul ar fi făcut o criză de gelozie, alimentată și de faptul că băuse peste măsură. În acest context, după un schimb de replici, ar fi apucat un cuțit de bucătărie și a lovit-o pe femeie, care nu a supraviețuit rănilor pe care i le-a produs.

Citeste si:  Ministrul Sănătății: Spitalul Clinic Județean este o rușine! În 3 ani facem măcar fundația Spitalului Regional de Urgență Cluj

Deținutul în vârstă de 53 de ani se afla încarcerat, în regim semideschis, la Penitenciarul Pelendava, din Craiova, însă din data de 7 martie fusese internat, sub pază, la Spitalul Județean de Urgență Craiova.

A fost declanșată o anchetă internă

Vineri dimineață, în jurul orei 06.45, autoritățile au descoperit că acesta a dispărut din salon și au început o cursă contra cronometru  pentru prinderea evadatului..

Citeste si:  Asistentă medicală, găsită moartă într-un pârâu din Cluj. Imagini de coşmar

Conform Administrației Naționale a Penitenciarelor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, iar procurorii urmează să-l ancheteze pe bărbat cu privire la infracțiunea de evadare. În același timp, Ion Soreanu va fi pedepsit și pe cale disciplinară, în sensul în care va fi întocmit un raport de incident, iar bărbatul va pierde o parte din drepturile pe care le avea ca deținut.

Citeste si:  Toni Grecu era internat în pavilionul care a luat foc de la Matei Balș

În același timp, a fost declanșată și o anchetă internă, pentru a se stabili dacă polițiștii de penitenciare care îl păzeau pe criminal, sunt vinovați pentru fuga acestuia.

Citeste articolul pe Gandul

 56 total views