Abonare la google news

U Cluj, o nouă lovitură! A pierdut cele trei puncte din meciul cu Farul, nejucat din cauza pandemiei COVID-19

 

FC Universitatea Cluj a pierdut cele trei puncte din meciul cu Farul Constanța, nejucat pentru că adversarii nu s-au prezentat pe Cluj Arena, în 2 decembrie, invocând un focar de COVID-19 care nu s-a mai confirmat ulterior.

Comisia de Etică și Disciplină a FRF a respins, miercuri, plângerea U Cluj în acest caz, în ciuda dovezilor și argumentelor aduse de FC Universitatea Cluj privind modul în care Farul Constanța s-a folosit, într-o totală lipsă de fair play, de contextul pandemic pe care îl traversăm pentru a obține trei puncte la masa verde, fără a se prezenta la Cluj-Napoca, anunță cubul clujean.

Citeste si:  Dosar penal pentru omor la Spitalul Județean Sibiu, unde mai mulți pacienți infectați cu COVID-19 ar fi fost sedați și legați de pat

Respinge plângerea AS FC Universitatea Cluj, ca neîntemeiată. Admite sesizarea Departamentului de Competiții a FRF În baza art. 79/9 coroborat cu Principiul 4 din Principiile de desfășurare a competițiilor în sezonul 2021/2021 cu aplicarea art. 34 din RD, clubul AS FC Universitatea Cluj se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea AFC Farul Constanța)”, este decizia seacă a Federaţiei. U Cluj susține că ”în spatele căreia se ascunde o totală lipsă de respect pentru spiritul competiţiei, faţă de suporteri şi de fotbalul jucat pe teren.

În urma acestei decizii, ”U” ajunge pe poziția a 10-a în clasamentul Ligii a II-a.

Citeste si:  Studiu: Românii și-au descoperit țara în anul pandemiei

Acesta este cea mai recentă dintr-o mai lungă serie de decizii luate împotriva FC Universitatea Cluj – trei doar în ultimele opt zile! – care au influenţat, în defavoarea clubului nostru, lupta pentru locurile de play-off şi ne-au împiedicat să ajungem în semifinalele Cupei României

Oficialii U Cluj au prezentat și deciziile care au defavorizat echipa:

16.02.2021 – FRF anulează rezultatele echipei Turris Turnu Măgurele, în urma retragerii acesteia din campionat. FC Universitatea Cluj pierde trei puncte în clasament.

03.03.2021 – FC Universitatea Cluj vs. Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Cupa României): Arbitrul dictează un penalty inexistent pentru oaspeţi, apoi ignoră un fault grosolan asupra lui Acka în careul echipei din Târgu Jiu, la care se impunea penalty, pentru ca imediat să îi arate cartonaşul roşu fundaşului nostru Srghian Luchin, influenţând decisiv rezultatul partidei.

Citeste si:  Radu Palaniţă, în doliu. Câştigătorul sezonului 10 Românii au talent: "Ziua de mâine nu ne este promisă"

08.03.2011 – Comuna Recea vs. FC Universitatea Cluj (Liga 2): Arbitrul fluieră eronat un penalty împotriva echipei noastre şi viciază rezultatul final al partidei.

10.03.2011 – Comisia de Etică și Disciplină a FRF decide ca FC Universitatea Cluj să piardă partida cu Farul Constanţa, la care adversarul nu s-a prezentat.

Citeste articolul pe Stiridecluj

 40 total views