Abonare la google news

Turismul electoral, anchetat de procurori: primarul dintr-o comună dâmbovițeană, suspectat că a mutat fictiv 67 de votanți în localitate pentru alegerile de peste două săptămâni

Polițiștii și procurorii din Dâmbovița fac marți percheziții la primăria din comuna Cojasca și la domiciliul primarului Gheorghe Victor, suspect că ar fi încercat să mute fictiv mai mulți cetățeni pe teritoriul localității pentru a vota la alegerile locale din 27 iunie, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

La finalul lunii iunie, în comună are loc un scrutin pentru alegerea Consiliului Local.

Procurorii îl suspectează pe primar că, în complicitate cu alți funcționari publici din cadrul Primăriei Cojasca, precum și din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență, ar fi făcut actele pentru ca 67 de persoane să apară că și-au stabilit reședința în comună, astfel încât să poată vota la alegerile locale, potrivit surselor citate. Cei 67 nu locuiesc efectiv la adresele la care și-au declarat reședința.

Procurorii au deschis un dosar penal privind infracțiunile de abuz in serviciu în formă continuată și fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată.

Foto: Victor Gheorghe (stânga) – Cojasca / sursa PSD


Citeste articolul pe G4Media