Abonare la google news

Turcia a condamnat un jurnalist la 27 de ani de închisoare. Era un critic aprig al lui Erdogan

can-dundar Foto: Profimedia

  • Un jurnalist turc, un mare critic al lui Erdogan, a fost condamnat la 27 de ani de închisoare
  • Avocaţii săi spun că decizia a fost luată din motive politice
  • Jurnalistul trăieşte, în exil, în Germania

Un jurnalist turc a fost condamnat la peste 27 de ani de închisoare pentru acuzaţii legate de terorism, relatează The Guardian.

Can Dundar, care lucra la ziarul Cumhuriyet înainte de a fugi în Germania, în 2016, a fost găsit vinovat de un tribunal din Istanbul de spionaj şi asistenţă a unei organizaţii teroriste.

Avocaţii săi au refuzat să participe la ultima şedinţă din proces. Ei au declarat că vor face apel şi spun că decizia a fost luată din motive politice.

Dundar a primit 18 ani şi nouă luni pentru „asigurarea de informaţii confidenţiale pentru spionaj” şi alţi opt ani şi nouă luni pentru asistenţa adepţilor clericului Fethullah Gulen, pe care regimul Erdogan îl consideră vinovat pentru încercarea de lovitură de stat, din 2016.

Dundar este un critic aprig al preşedintelui Recep Erdogan. Aproape jumătate dintre jurnaliştii care lucrau la Cumhuriyet au fost închişi.

Autorităţile turce au solicitat deja extrădarea lui Dundar din Germania şi i-au îngheţat toate conturile pe care le avea în Turcia.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: AlephNews