Abonare la google news

Turcia a autorizat vaccinul rusesc Sputnik V prin procedură de urgență și a comandat 50 de milioane de doze

Agenția de reglementare a medicamentelor și dispozitivelor medicale din Turcia a autorizat de urgență, vineri, vaccinul rusesc împotriva Covid-19, Sputnik V, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Fahrettin Koca, ministrul sănătății din Turcia, a spus că țara sa a comandat 50 de milioane de doze din serul produs în Rusia. 

Citeste si:  Avocatul Poporului aruncă bomba: 20 de hotărâri emise în 2021 de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nu apar în Monitorul Oficial

Turcia se confruntă cu o încetinire a campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului din cauza unui deficit de vaccinuri disponibile.

Țara a luat, anterior, măsura de a administra doza de rapel a vaccinului Pfizer/BioNTech la o distanță de 6-8 săptămâni de la prima doză, și nu la trei, așa cum este obișnuit. 

La acest moment, 8,7 milioane de turci au fost imunizați la Covid-19, la o populație de aproximativ 83 de milioane. Majoritatea acestora au fost vaccinați cu serul chinezesc Coronavac, cunoscut pentru eficacitatea redusă. 

Citeste si:  Proiectul chinez de infrastructuri 'Noul drum al mătăsii', un instrument de 'propagandă' (ministru australian)

Anterior, Turcia a anunțat intrarea în primul său lockdown complet, măsura fiind instituită începând de joi, 29 aprilie și urmând să fie în vigoare până în 17 mai.

Editor : Adrian Dumitru


Citeste articolul pe Digi24