Abonare la google news

Tulpina africană de coronavirus, identificată în România

Tulpina africană de coronavirus a fost identificată şi în România. Este vorba despre două persoane infectate cu virusul SARS-COV 2, una din Bucureşti, alta din Piteşti, potrivit Antena 3.

Maria Van Kerkhove, coordonatoarea departamentului din cadrul OMS însărcinat cu gestionarea pandemiei de COVID-19, a declarat că nu au fost găsite dovezi care să ateste faptul că tulpina africană de coronavirus ar provoca mai multe decese decât alte tulpini.

Nu există, de asemenea, indicii că tulpina africană de coronavirus ar provoca un număr mai mare de cazuri grave decât celelalte mutaţii.

Citeşte şi: Coronavirus. Tulpina din Brazilia reinfectează 60% din persoanele care au avut boala

Citeste si:  Testele rapide vor fi luate în calcul în raportările zilnice privind îmbolnăvirile de COVID-19

„A fost într-adevăr identificată o creştere a capacităţii de contagiere, similară celei remarcate la varianta din Marea Briranie”, a admis Van Kerkhove.

Un alt aspect remarcat de OMS este acela că vaccinurile anti-COVID-19 ale unor producători ca Johnson & Johnson, Novavax şi AstraZeneca au o eficacitate mai mare împotriva aceste variante, detectată, potrivit organizaţiei, în aproape 50 de ţări.

Citeşte şi: Emilian Popovici, avertismentul care le dă fiori românilor: „Tulpina britanică ar putea să devină dominantă”

Directoarea Departamentului de imunizare din cadrul OMS, Kate O’Brien, a precizat că un test clinic realizat cu vaccinul de la AstraZeneca în perioada de circulaţie a acestei variante s-a desfăşurat pe un număr redus de pacienţi şi nicio persoană nu a dezvoltat forme grave de COVID-19.

Citeste si:  Adrian Streinu-Cercel: La şapte zile după rapel nu mai există riscul să se mai dezvolte infecţii severe cu noul coronavirus, dar masca de protecție trebuie purtată în continuare

„Acest lucru este important, pentru că ceea ce vedem este că toate vaccinurile sunt mai eficiente la persoanele care prezintă un risc sever”, a spus O’Brien.

Experţii au subliniat că, în pofida diferenţelor dintre această variantă şi celelalte tulpini, Africa de Sud a demonstrat că pandemia poate fi controlată prin adoptarea unor măsuri de sănătate publică adecvate.

 

200 de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie depistate în România

Două sute de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie au fost depistate până marţi, 2 martie, în România. Anunţul a fost făcut de Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

Citeste si:  Managerii spitalelor din Brașov și Odorheiu Secuiesc și șeful de la Operațiuni Speciale Brașov au fost arestați

Potrivit directorului Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, în urma analizelor de laborator realizate la nivel naţional până marţi, 2 martie,  200 dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 au fost infectaţi cu tulpina din Marea Britanie.

„Până astăzi avem înregistrate în ţara noastră 200 de astfel de tulpini”, a declarat Adriana Pistol marţi, într-o conferinţă de presă.

Întrebată de jurnalişti dacă au mai fost depistaţi copii printre pacienţii la care s-a izolat tulpina din Marea Britanie, Pistol a răspuns:”Nu ştiu să mai fie alţi copii la acest moment”.

 

Citeste articolul pe RomaniaTV