3 iunie 8:24 PM

Abonare la google news

Tudose, despre PNRR: Datele au fost livrate de consultanţi care au partea lor de interes în ceea ce priveşte acest plan

În timpul conferinţei de presă, Mihai Tudose a subliniat faptul că anumite pasaje din PNRR au fost copiate din alte documente, unde a arătat că un pasaj face referire la o dată „până în anul 2006”. Mai mult, el a mai subliniat faptul că alt document din cadrul PNRR este făcut de o companie. Un alt document ce face referire la studiul de fezabilitate este făcut de o a doua companie, potrivit fostului premier. 

„Să vedem ce face Comisia, probabil că o să-i mai cheme să negocieze, eu repet şi am stat azi de vorbă cu colegii nu ne închipuim cum poţi să trimiţi 6 variante pe transporturi şi să aleagă în comisie una. Ne spun de luni de zile muncim, mii de oameni muncesc din partea noastră, din partea guvernului ca să facă acest plan şi acum aflăm că de fapt datele au fost livrate de beneficiari consultanţi care bineînţeles au partea lor de interes în ceea ce priveşte acest plan, adică să ajungă banii tot în zona lor de interes” , a declarat Mihai Tudose. 

El a mai spus că „sunt prevăzuţi 1.200 de euro pe zi pentru consultanţă externă, 1,6 milioane de euro pentru achiziţiile de birouri dulapuri, scaune, măsuţe pentru persoane nou angajat pentru recalcularea pensiilor, deci bani de pensii nu avem, dar cheltuim 30 de miliarde de lei ca să recalculăm pensiile. 27 de milioane de euro pentru implementarea de ghiduri metodologice în sănătate, alea gratis de la Banca Mondială nu sunt bune fiindcă sunt gratis şi când sunt gratis probabil că nu sunt comisioane. 41 de milioane de euro consultanţă în vederea ajustării cadrului legislativ pentru programe de formare în domeniul sănătăţii, alea deja existente repet nu sunt bune pentru că nu mai costă 4 milioane de euro”.  

Întrebat dacă România riscă să nu mai atragă toată suma, europarlmentarul a răspuns că acest lucru este evident şi că deşi anexele nu sunt disponibile, „din surse din interior, toate au deja beneficiarii clari”.

Premierul Florin Cîţu, vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor, precum şi ministrul Cristian Ghinea au prezentat o sinteză a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în variantă trimisă la Bruxelles pe 31 mai. Documentul de peste o mie de pagini a fost publicat şi pe site-ul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul