3 iunie 7:36 PM

Abonare la google news

Tudose, despre moţiunea de cenzură: Este clar că nu trece decât cu voturi care iniţial au susţinut majoritatea. Cei din Opoziţie nu au numărul de voturi

„Moţiunea de cenzură este clar că nu trece decât cu voturi care iniţial au susţinut majoritatea, fiindcă cei din Opoziţie nu au numărul de voturi. Noi sperăm că oameni de bun simţ, câţi mai sunt în arcul guvernamental, parlamentari cărora începe să le fie ruşine să iasă pe stradă să mai dea ochii cu alegătorii, vor vota în consecinţă. Evident, dacă nu cumva liderii de partid care formează arcul guvernamental îi vor împiedica să intre în sală”, a afirmat Mihai Tudose, într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul PSD.

El a criticat şi declaraţiile făcute de liderul AUR, Claudiu Tîrziu, conform cărora, AUR nu ar trebui să mai voteze moţiunea. Tudose a subliniat că este posibil ca „cineva să fi avut o discuţie” cu cei de la AUR ca să nu voteze moţiunea de cenzură a PSD. 

„Unul dintre co-preşedinţi tot spunea «Noi nu participăm la demersul ăsta, că e blat, că nu sunt voturi». Păi, când mai lipsesc 4-5-6-10 voturi, este clar că mai apare şi tendinţa sau tentaţia – „e un demers inutil să votăm şi noi, că am susţinut Puterea, să votăm acum căderea Guvernului». Dar când tu te declari din prima «domnule, nu mergem la chestia asta» este clar că ori habar n-au de politică, ori cineva a avut o discuţie cu ei, ca să nu intrăm în alte amănunte”, a explicat Tudose. 

Copreşedinţii AUR s-au contrazis săptămâna trecută pe tema votului pentru moţiunea de cenzură anunţată de PSD. Copreşedintele AUR, Claudiu Tîrziu, a spus că moţiunea de cenzură anunţată de PSD nu are şanse să treacă, în timp ce George Simion anunţă că reprezentanţii formaţiunii politice vor încerca să obţină susţinere şi din partea altor parlamentari. Potrivit liderului, PSD dovedea că este în opoziţie dacă părăsea plenul reunit al Parlamentului şi bloca Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul