Abonare la google news

Tudorel Toader începe dezvăluirile mult promise: povestea din spatele amnistiei și grațierii

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, susține că el s-a opus amnistiei și grațierii, în ciuda presiunilor politice. Tudorel Toader susține că, la un moment dat, s-a întâlnit cu ambasadoarea Olandei căreia i-a spus clar că nu va da amnistia și grațierea.

”Amnistia și grațierea: hulită de unii, dorită de foarte mulți, indiferent de culoarea politică!

info stă în fraza finală!

1. premisa: adoptarea OUG 13 din ianuarie 2017, cu toate consecințele ei. Ulterior, unii au devenit moraliști, uitând faptul că au făcut parte din cabinetul acelei epoci.

2. declarații publice,

pe care le-am făcut, care pot fi regăsite pe sursele media, care puteau să fie auzite de către cei care aveau urechi să le audă:

– eu am venit la MJ să sting incendiul ordonanței 13, nu am venit să pun gaz pe foc;

– rămân la MJ atât timp cât pot să îmi îndeplinesc obligațiile de ministru

cu respectarea exigențelor constituționale, dacă nu, sunt rector al Universității „Al. I. Cuza” din Iași , a doua zi îmi reiau atribuțiile de rector;

– unde este urgența adoptării unei OUG privind amnistia și grațiere?

– există în Parlament un proiect de lege privind amnistia și grațiere, Parlamentul poate să continue procesul legislativ;

– politica penală o face Parlamentul prin lege, nu o face Guvernul prin OUG;

– către ambasadorii UE, îngrijorați și preocupați de statul de drept: vă rog să îmi spuneți care soluție legislativă nu este corectă, prin ce anume, care este forma corectă care ar trebui promovată? Răspuns: nu avem exemple concrete, în general nu este bine!

3. excepția: la o întrevedere, în doi, cu ambasadoarea Olandei, la rândul dânsei preocupată fiind și îngrijorată, i-am spus: „uitați-vă în ochii mei, eu nu promovez OUG privind amnistia și grațierea, prefer să plec și să îmi reiau atribuțiile de rector la Iași”. Cu o atitudine total schimbată, a plecat de la MJ, fapt pe care sper să-l confirme în eventualitatea unei întrebări!

Sunt multe de spus!”, scrie Tudorel Toader.

 

Citeste articolul pe Stiripesurse