13 mai 3:54 PM

Abonare la google news

Tudorel Toader, anchetat disciplinar pentru interviurile date în biroul de rector când era ministru al Justiţiei

Comisia de Etică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi a fost obligată de Consiliul de Etică şi Management Universitar (CEMU) să înceapă procedura de anchetare disciplinară a lui Tudorel Toader, rectorul universităţii ieşene, potrivit unui comunicat al ONG-ului Reset Iaşi.

 

În februarie 2020, Reset adresa Comisiei de Etică a UAIC o sesizare privind săvârşirea unei abateri disciplinare de către Tudorel Toader care, pe vremea când era ministru al Justiţiei, a acordat două interviuri din biroul de rector al Universităţii, deşi se auto-suspendase din funcţia de rector.

 

Conform Codului de etică al Universităţii, abaterile au fost următoarele:

  • obţinerea, pretinderea sau nerefuzarea unor avantaje necuvenite
  • folosirea abuzivă a calităţii de membru al comunităţii academice
  • folosirea numelui UAIC, a resurselor umane, financiare sau materiale în scopuri politice partizane

Comisia de Etică a Universităţii a invocat presupuse conflicte de interese şi incompatibilităţi în codul de etică şi deontologie profesională universitară, precum şi un document fără valoare juridică, transmite Reset. 

 

”De altfel, am şi fost informaţi în urmă cu câteva zile că, în şedinţa extraordinară din 28.04.2021, Comisia de Etică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a decis redeschiderea cazului şi validarea sesizării, respectiv demararea procedurilor de cercetare”, au mai transmis reprezentanţii ONG-ului. 

 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul