luni 19 iulie 8:18 PM

Abonare la google news

Tricoul lui Zinedine Zidane din finala “mondialului” din 1998, vândut la licitație pentru o sumă exorbitantă


Un tricou confecționat pentru Zinedine Zidane, special făcut pentru finala Cupei Mondiale de fotbal din 1998 a fost scos la licitație cu o sumă exorbitantă. Cumpărătorul a investit o avere, cu toate că nu știe sigur dacă a fost și  purtat de fostul fotbalist. La licitație s-au vândut și două ținute ale lui Kobe Bryant, baschetbalistului decedat într-un accident de avion în ianuarie 2020. Un star NBA a stabilit un nou record.


Un tricou cu numele lui Zinedine Zidane, de la meciul Franța – Brazilia ( 3 – 0), a fost vândut cu o sumă colosală

Fostul mare fotbalist, în prezent antrenorul , a jucat în finala Cupei Mondiale de fotbal din 1998. El fiind chiar cel care a marcat două dintre cele 3 goluri pe care Franța le-a înscris în poarta Braziliei. Cu toate că este autentificat de FIFA și Adidas, nu s-a putut spune dacă tricoul a fost sau nu purtat de Zinedine Zidane în acea partidă și mai ales în prima repriză în care a și marcat.

Cu toate acestea, tricoul a fsot vândut duminică cu 108.800 de dolari. Julien’s Auctions a estima piesa vestimentară între 80.000 şi 120.000 dolari. Un alt tricou a lui Zinedine Zidane, despre care se presupunea că a fost purtat în aceeași finală, a fost retras de la licitație îi 2018. Coutau – Begarie, asociația de licitații din Paris, a fost nevoită să retragă tricoul deoarece existau îndoieli cu privire la autenticitate.

Tricoul purtat de LeBoron James a fost cel mai scump, doborând recordul stabilit de Barack Obama

Până acum recordul de cel mai scump tricou licitat era deținut de Barack Obama. Mai exact este vorba despre 200.000 de dolari dați pe obiectul vestimentar, tricou din perioada liceului. Însă acum fostului președinte SUA a fost detronat.  Tot duminică, tricoul vechi aparţinând starului NBA LeBron James, pe care l-a purtat în momentul în care a apărut în premieră pe prima pagină a magazinului „Sports Illustrated” în 2002, pe când era încă licean, a fost vândut cu 512.000 solari.

În aceeași licitație s-au vândut și două ținute ale echipei Los Angeles Lakers purtate de legendarul Kobe Bryant, decedat într-un accident de elicopter în ianuarie 2020. Acestea au fost purtate în sezonul de debut din 1996 – 1997. Pentru ele s-a plătit 96.000 și 75.000 de dolari.

Cât au costat de fapt ghetele lui Lionel Messi la o licitație. Suma obținută depășește orice imaginație

Leo Messi a devenit fotbalistul care a marcat cele mai multe goluri din istorie, pentru un singur club. Legendarul Pele avea 643 de goluri, pentru Santos, iar Leo Messi a depășit acest record istoric, într-un meci cu Valladolid, din 22 decembrie, 2020.

De atunci argentinianul și-a îmbunătățit cifrele, are deja 668 de goluri pentru Barcelona, dar și 292 de pase decisive. Această performanță este remarcabilă, mai ales că vine în doar 774 de meciuri pentru catalani.

Ghetele purtate de Messi, cu Valladolid, au fost scoase la licitație, pentru a ajuta un spital de copii. Pe ghete se afla și autograful argentinianului. 173.000 de dolari a fost suma obținută pentru această piesă de colecție unică.

Playsport.ro