Tribul Cherokee cere constructorului auto Jeep să nu îi mai utilizeze numele pentru modelul 4×4

Legendarul automobil de teren Jeep Cherokee, un model cu o vârstă de aproape 50 de ani, ar putea fi nevoit să îşi schimbe numele după ce şeful tribului amerindian cu acelaşi nume a apreciat că a venit timpul ca firmele şi echipele sportive din SUA să înceteze să mai utilizeze numele lor, transmite AFP, citată de Agerpres.

Şeful tribului Cherokee, Chuck Hoskin Jr, „a spus producătorului auto că nu va mai tolera utilizarea numelui „Cherokee” de către companie”, a confirmat luni un purtător de cuvânt al acestui trib. Acest lucru a fost comunicat firmei mamă a producătorului Jeep, grupul Stellantis, rezultat în urma fuziunii dintre grupul francez PSA şi cel italiano-american FiatChrysler.

Citeste si:  Dinamo a fost cât pe ce să-l transfere pe Yazalde Pinto! Motivul pentru mutarea a picat: „Am fost foarte aproape să semnăm!”

„Cred că a venit timpul în această ţară, atât pentru companii cât şi pentru echipe sportive, să renunţe la utilizarea numelor, imaginilor şi mascotelor amerindiene pentru produsele, tricourile şi echipele lor”, a apreciat şeful tribului Cherokee într-o declaraţie transmisă la mijlocul lunii trecute revistei americane Car and Driver. „Sunt sigur că au fost bine intenţionaţi dar nu suntem onoraţi să avem numele nostru înscris pe portiera unei maşini”, a adăugat Chuck Hoskin Jr.

Citeste si:  LIVE BLOG Simona Halep - Lizette Cabrera, turul I la Australian Open. Online Video. Gest superb făcut de Simona înaintea meciului

Constructorul auto american Jeep a lansat automobilul de teren Cherokee în 1974 şi între timp au fost introduse mai multe modele cu acelaşi nume.

În urma presiunilor, echipa de fotbal american din statul Washington precum şi echipa de baseball din statul Cleveland au renunţat şi ele recent să mai utilizeze numele unor triburi amerindiene, Redskins respectiv Indians.

Citeste si:  Cum arată o Dacia Duster 4x4 care va porni într-o aventură în Delta Dunării - FOTO

sursa foto: Pexels


Sursa: G4Media

 13 total views