duminică 26 septembrie 3:33 PM

Abonare la google news

Trei distincţii acordate Bisericii din Urşi la Premiile europene pentru Patrimoniu


Biserica de lemn din satul Urși, Vâlcea, este marele câștigător al anului 2021 în cadrul Premiilor europene pentru patrimoniu / Premiile Europa Nostra 2021.


Biserica din Urşi a obţinut în seara zilei de joi trei premii: Premiul pentru conservare, Marele premiu și Premiul publicului, toate pentru restaurarea lăcaşului de cult.

Valoarea Marelui Premiu obţinut este de 10.000 euro. Iar Premiul publicului a fost acordat datorită celor aproximativ 7.000 de cetățeni UE care au votat online în favoarea Bisericii din Urşi, informează Basilica.ro.

Biserica din cimitirul satului Urși a fost restaurată prin implicarea mai multor parteneri, inclusiv a comunității locale.

Conservarea a fost realizată de Biserica Ortodoxă Română, Fundația Pro Patrimonio, Departamentul de Conservare și Restaurare a Artei al Universității Naționale de Arte din București, Muzeul Civilizației Folclorice Tradiționale ASTRA, Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară „IRASM”, Camera Națională a Arhitecților din România şi Asociația 37.

Foto credit: Facebook / Pro Patrimonio

Stiripesurse.ro