Abonare la google news

Trei bărbați au păcălit cinci persoane din Vrancea prin “Metoda COVID”

Trei bărbați din Galați au fost reținuți după ce s-au dat drept rude sau medici și au păcălit cinci persoane din județul Vrancea prin “metoda COVID”. Escrocii le-au spus victimelor la telefon că au copii în stare gravă la spital infectați cu coronavirus și le solicitau diferite sume de bani pentru cumpărarea unor aparate de ventilație.

Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Vrancea au reţinut trei bărbaţi din judeţul Galaţi. Aceștia sunt bănuiţi de comiterea infracţiunii de înşelăciune prin metoda COVID-19.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Vrancea, cu sprijinul de specialitate al I.G.P.R. – Direcţia Operaţiuni Speciale şi suportul Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Tecuci şi al Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Galaţi, au pus la punct un dosar cu activitatea infracțională a trei bărbaţi, din municipiul Tecuci, judeţul Galaţi.

Citeste si:  Bernie Sanders s-a umplut de bani cu poza de la învestirea lui Joe Biden. A câştigat 1,8 milioane de dolari în cinci zile

“Metoda COVID”, la modă printre escroci. Reacția IPJ Vrancea

În perioada ianuarie-februarie, folosind metoda ‘Covid’ 19 ar fi indus în eroare cinci persoane din judeţul Vrancea, prin aceea că, unul dintre bărbaţi, în vârstă de 39 de ani, ar fi apelat în mod aleatoriu mai multe numere de telefonie fixă şi s-ar fi prezentat a fi iniţial fiu al victimei, ce s-ar fi aflat internat în spital, infectat cu Covid 19, apoi, prin schimbarea timbrului vocal se recomanda a fi medic şi pretindea victimelor diferite sume de bani pentru achiziţionarea unor aparate medicale, sumele fiind ridicate în mod direct de la domiciliul acestora de către un bărbat de 29 de ani, care s-ar fi deplasat cu un autoturism condus de al treilea bărbat, de 21 de de ani”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei.

Citeste si:  Doi bărbaţi din Giurgiu au fost arestaţi preventiv după ce au furat şi ucis doi struţi

Pentru a aduna dovezi, au fost emise două mandate de percheziție la domiciliul a doi dintre escroci, din municipiul Tecuci. Au fost ridicate mai multe buni utilizate la comiterea înșelăciunilor.

Reținuți pentru 24 de ore

În baza unor mandate de aducere, cei trei infractori au fost duși la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea. Au fost reținuți pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi complicitate la înşelăciune în formă continuată.

Citeste si:  În România sunt peste 95.000 de persoane cu deficiențe de vedere. Un ONG ajută oamenii să empatizeze cu persoanele nevăzătoare

Pe 12 martie, escrocii vor fi prezentați, cu propunere de arestare preventivă, magistraților de la Judecătoria Focșani.

Între timp, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea continuă cercetările pentru a strânge cât mai multe dovezi la dosar, dar și pentru recuperarea prejudiciului cauzat de cei trei bărbați.

Citeste articolul pe Gandul

 43 total views