Abonare la google news

Transportul cu mijloacele de transport în comun ar putea fi gratuit vineri

Pentru diminuarea poluării, Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a anunțat că transportul cu mijloacele de transport în comun ar putea fi gratuit în fiecare vineri.

Valorile înalte de poluare înregistrate în ultimele zile în Capitală, dar și în alte orașe ale țării, l-au îngrijorat pe Tanczos Barna. Acesta vine cu o soluție pentru diminuarea acestui fenomen. Mai exact, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor va începe un dialog cu primăriile pentru a instaura gratuitate pe mijloacele de transport în comun, în fiecare zi de vineri.

Oficialul este convins că va avea susținere din partea instituțiilor publice. Acum rămâne de văzut câți șoferi ar renunța la autoturisme și ar călători cu metroul, autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul.

Citeste si:  Echipe de milioane, cu idei diferite. „Viitor de aur” versus „trăiește clipa”, la FCSB - CFR. Care e strategia corectă!

Tanczos Barna vrea transport gratuit vineri. “Vom lansa un dialog cu primăriile!”

Vom lansa un dialog cu primăriile pentru a instaura gratuitate pe mijloacele de transport în ziua de vineri. Cred că am avea un impact pozitiv şi cu privire şi la celelalte zile ale săptămânii când va creşte cu siguranţă numărul persoanelor care vor alege mijloace de transport în comun şi aşa zisele pierderi, sau banii care nu se mai plătesc pe bilete în zilele de vineri, cu siguranţă vor fi compensate în celelalte zile ale săptămânii prin creşterea numărului persoanelor care vor alege soluţii alternative de transport. Aceste măsuri ar trebui să ducă în primul rând la reducerea poluării în marile oraşe şi cu siguranţă vom avea susţinere şi din partea instituţiilor publice”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Citeste si:  Primarii de municipii acuză Ministerul Educației că încalcă legea când propune ca finanțarea pentru transportul elevilor să fie asigurată de autoritățile locale

Merge prin București cu o mașină hibrid

În continuare, Tanczos Barna a precizat că în București se deplasează cu o mașină hibrid sau cu mijloacele de transport în comun. De asemenea, vineri preferă să meargă cu bicicleta, cu STB-ul sau pe jos.

Azi am venit cu maşină hibrid. Poluarea este sub 70 de grame cred la această maşină hibrid. În Bucureşti circul cu maşină hibrid sau cu mijlocul de transport în comun. Am testat metroul, ieri am venit cu STB-ul şi în fiecare vineri cât sunt în Bucureşti o să vin cu bicicleta, cu STB-ul sau pe jos”, a mai precizat Tanczos Barna.

Citeste si:  Scandal la protestele anti-restricţii, din Bucureşti. Protestatar luat cu forţa de jandarmi. Manifestaţii şi în alte ORAŞE!

Citeste articolul pe Gandul

 45 total views