Abonare la google news

Transport public gratuit în Cluj, în fiecare vineri, potrivit lui Emil Boc

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a propus ca, din aprilie, transportul public din oraș să fie, în fiecare vineri, gratuit. Astfel, edilul speră ca șoferii să renunțe, măcar pentru o zi, la mașinile pe care le dețin.

Anunțul lui Emil Boc vine la doar o zi distanță după ce Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a declarat că va începe un dialog cu primăriile pentru a instaura gratuitate pe mijloacele de transport în comun, în fiecare zi de vineri, în scopul diminuării poluării.

Citeste si:  Transportul elevilor din județul Ilfov, sistat de ADI Transport Public/ Gabriela Firea susține că Nicușor Dan poate dispune reluarea transportului școlar, pentru că primarul Bucureștiului are ”votul de aur”

De precizat că Emil Boc a mers, vineri, pe jos până la Primărie, pentru a susține campania “Vinerea Verde”, inițiată de Guvern prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

În acest context, am propus să implementăm la Cluj-Napoca, începând chiar din aprilie, câte o zi cu transport public gratuit în fiecare săptămână – vinerea. Vom analiza împreună cu CTP Cluj-Napoca implicațiile financiare și parcurge procedurile legale pentru elaborarea unei Hotărâri de Consiliu Local în acest sens, de la elaborare proiect la consultare publică etc.”, a anunțat Emil Boc pe pagina lui de Facebook.

Citeste si:  Adina Vălean: Anul 2020 a fost anul unei severe crize de mobilitate, în care transporturile au fost grav afectate. Comisia Europeană va sprijini investiţiile atât în mobilitatea curată, cât şi în digitalizarea sectorului de transport

Emil Boc vrea un transport public modern în Cluj-Napoca

Totodată, Emil Boc a anunțat că modernizarea transportului public reprezintă o prioritate pentru Primăria Cluj-Napoca.

Crearea de noi piste de biciclete care să interconecteze cartierele orașului, amenajarea benzilor dedicate transportului în comun pe mai multe tronsoane, emiterea de autorizații de taxi pentru mașinile electrice, precum și achiziționarea în continuare de autobuze electrice, tramvaie și troleibuze sunt doar câteva dintre proiectele aflate în curs.

Citeste si:  Medicamentul Colchicină ar fi eficient împotriva COVID-19, potrivit unui studiu canadian

Obiectivul stabilit pentru 2030 este ca toată flota de transport în comun din oraș să fie electrică, nepoluantă, contribuind la reducerea emisiilor de gaze cu efecte de seră din municipiu și zona metropolitană. De asemenea, în cadrul fiecărui proiect de infrastructură sunt instalate stații de încărcare pentru mașinile electrice sau pentru biciclete și trotinete electrice”, a mai precizat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Citeste articolul pe Gandul

 50 total views