Abonare la google news

Transnistria începe vaccinarea cu dozele AstraZeneca, oferite de România

De la bun început, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a încercat să ascundă faptul că vaccinul vine din partea României, spunându-le oamenilor că lotul este oferit de Organizația Mondială a Sănătății. După care, Krasnoselski totuși a venit cu un mesaj de mulțumire pentru România. ”Îmi exprim recunoștința părții române și tuturor partenerilor internaționali care ne ajută ”țara” în timpul pandemiei”, a menționat Krasnoselski.

Totodată, șeful administrației de la Tiraspol vorbește despre vaccinul Sputnik V. ”Aș dori, de asemenea, să menționez că, pe baza acordului nostru cu șeful adjunct al administrației prezidențiale din Rusia, Dmitrii Kozak, se rezolvă problema furnizării vaccinului rus Sputnik V, ceea ce va consolida potențialul în lupta împotriva pandemiei”, afirmă Vadim Krasnoselski.

Citeste si:  Jucătorii lui Poli Iași, bonus dacă înving FC Argeș: „Spargem gheața”

Să spunem că, Ambasada României în Republica Moldova a venit cu mai multe precizări, după ce în spațiul public au apărut informații controversate legate de donația oferită de România.”Din donațiile de echipamente medicale și vaccinuri făcute de România Republicii Moldova la 19 și, respectiv, 27 februarie 2021, conform datelor publice furnizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, regiunii transnistrene i-au fost repartizate 1810 doze de vaccin AstraZeneca, – 100.000 de măști chirurgicale, 10.000 de măști de protecție de tip FFP3, 9.000 combinezoane, 500 perechi de încălțăminte de protecție, 10.000 mănuși de unică folosință”, a precizat misiunea diplomatică.

Citeste si:  METEO în România, 2 februarie 2021. Vreme deosebit de caldă în toată țara, dar nu vor lipsi ploile

Așadar, dozele AstraZeneca au ajuns, la 5 martie, în Tiraspol și Bender/Tighina. Vaccinarea va începe cu angajații spitalelor cu profil COVID, unitățile de reanimare și terapie intensivă. Ulterior, vor fi vaccinați lucrătorii din serviciul de ambulanță, departamentele de hemodializă și transfuzii de sânge. Treptat, imunizarea personalului va avea loc în toate instituțiile medicale, precum și în instituțiile sociale de tip închis, scrie Zonadesecuritate.md. 

Citeste si:  Ministerul Educației îi cere lui Vlad Voiculescu ca orele remediale să fie făcute ”faţă în faţă”, indiferent de scenariul în care este localitatea, iar simulările examenelor naţionale şi examenele propriu-zise să se desfăşoare cu prezenţă fizică

După ce le vor fi administrate ambele doze de vaccin, locuitorii din stânga Nistrului vor primi certificate de confirmare. Doar cei care vor fi imunizați vor putea părăsi regiunea. Administrația de la Tiraspol va înregistra persoanele vaccinate într-un registru electronic. 

Citeste articolul pe RFI

 41 total views