Abonare la google news

Transferul momentului în Liga 1. Dorit insistent de Dinamo, atacantul a semnat cu FC Hermannstadt

Transferul momentului în Liga 1! Atacantul dorit de Dinamo a semnat cu o altă formație din prima ligă.

Transferul momentului în Liga 1. Dorit insistent de Dinamo, atacantul a semnat cu FC Hermannstadt

Atacantul din Guineea-Bissau, Yazalde Gomes Pinto, în vârstă de 32 de ani, s-a întors la FC Hermannstadt. Fotbalistul era liber de contract după experiența din Arabia Saudită, de la Najran SC.

Fotbalistul cu pașaport portughez a mai evoluat la FC Hermannstadt în perioada iulie 2019 – octombrie 2020, timp în care a adunat 37 de meciuri, a marcat 6 goluri și a oferit cinci pase de gol.

Yazalde Pinto s-a aflat și pe lista celor de la Dinamo București, însă acesta a refuzat să vină în „Ștefan cel Mare”. Forțați de accidentarea lui Adam Nemec și suspendarea lui Magaye Gueye, „câinii” au încercat să aducă un atacant liber de contract, cu experiență, care să cunoască Liga 1. Yazalde se potrivea perfect profilului.

Citeste si:  Oamenii vor sa „clujească” liniștiți. S-au umplut terasele și lumea pare sătulă de restricții

Cu toate acestea, jucătorul a decis că este mai bine pentru el să semneze din nou cu Hermannstadt, decât să semneze cu Dinamo.

Transferul momentului în Liga 1. Dorit insistent de Dinamo, atacantul a semnat cu FC HermannstadtTransferul momentului în Liga 1. Dorit insistent de Dinamo, atacantul a semnat cu FC Hermannstadt

Pe unde a mai jucat Yazalde în carieră

În Liga 1, în afară de Hermannstadt, Yazalde a mai evoluat pentru Gaz Metan Mediaș și Astra Giurgiu. În total, 13 goluri și 3 pase de gol în 56 de meciuri.

Citeste si:  CFR Cluj, gata să facă super transferul de titlu! Ar fi cea mai scumpă mutare făcută de campioana României în ultimul deceniu

De asemenea, Yazalde a mai jucat în cariera sa la formații precum Varzim, Braga, Rio Ave, Olhanense, Beira-Mar, Gabala, Gil Vicente, Belenenses și Najran. Cel mai bun sezon al carierei a fost 2011/2012. Atunci, Yazalde a reușit 8 goluri în 26 de meciuri pentru Rio Ave, în prima ligă din Portugalia.

De asemenea, Yazalde are și 25 de meciuri pentru naționalele U20 și U21 ale Portugaliei. Într-un final, fiindcă nu a reușit să facă pasul alături de Cristiano Ronaldo, Yazalde a acceptat să joace pentru naționala statului Guineea Bissau.

Cea mai bună cotă de transfer a avut în sezonul 2012/2013. Juca la Rio Ave și era cotat la 2,5 milioane de euro. În acest moment, cota lui Yazalde a scăzut la 400.000 de euro.

Citeste si:  Pacient la „Matei Balș” în timpul incendiului: „La un moment dat fumul devenise destul de înţepător”

Avea doar 25 de ani în 2013, când a ajuns prima dată în România, la Astra Giurgiu. Venea sub formă de împrumut de la Braga, formație care îl cumpărase în 2009 de la Varzim, pentru 600.000 de euro și care îl împrumutase în alte patru rânduri.  Marca șapte goluri în 26 de meciuri, dar giurgiuvenii nu aveau de gând să plătească clauza pentru transferul definitiv. Astra ar fi trebuit să achite celor de la Braga aproximativ un milion de euro

Citeste articolul pe PlaySport

 11 total views