miercuri 8 decembrie 5:27 PM

Abonare la google news

Transferul anunțat de PlaySport, explicat de englezi. Cum au ajuns cei de la Arsenal să fie interesați de Ianis Stoica


Așa cum PlaySport.ro a anunțat în exclusivitate, Arsenal îl monitorizează pe Ianis Stoica de la FCSB deja de 3 luni.  Iar informația a fost confirmată și de The Sun. Mai mult, reprezentanți ai clubului din nordul Londrei urmează să vină în România pentru a-l vedea la treabă pe tânărul de 18 ani.


Transferul lui Ianis Stoica la Arsenal are șanse mari să se realizeze. Există diferențe mici între suma oferită de englezi și cea cerută de Gigi Becali

De fapt, clubul de pe Emirates Stadium i-a făcut deja o ofertă lui Gigi Becali de 7.5 milioane de euro, fapt dezvăluit chiar de finanțatorul echipei roș-albastre. Becali a spus însă că el dorește 10 milioane de euro în schimbul noii sale „perle” și un procent de 20% dintr-un viitor transfer.

Eu, la ora asta, am 7.5 milioane de euro pe Ianis Stoica. (n.r – de la Arsenal?) Da, tată! Şi eu vreau 10 milioane plus 20%”, a spus Becali în urmă cu două săptămâni potrivit as.ro.

Iar pretențiile lui Becali au șanse mari de a fi satisfăcute de englezi. Așa cum PlaySport.ro a anunțat de asemenea în exclusivitate, cei de la Arsenal ar fi dispuși să meargă până undeva la 8.5 milioane de lire sterline. Adică echivalentul a 10 circa 10 milioane de euro, suma cerută de patronul echipei roș-albastre.

Astfel, sunt șanse foarte mari ca această mutare să se facă, cel mai probabil în această iarnă. Chiar dacă Anamaria Prodan încearcă să o blocheze, după ce fotbalistul a „trădat-o” și a semnat cu firma fraților Becali.

Foarte interesant de remarcat este modul în care s-a ajuns în acest punct, cum au ajuns scouterii lui Arsenal să fie interesați de Ianis Stoica.

Cum l-au descoperit „tunarii” pe Ianis Stoica

Cei de la dailycannon.com, publicație „de casă” a lui Arsenal, au explicat cum l-au descoperit reprezentanții „tunarilor” pe fiul lui Pompiliu Stoica. Ei au venit în România pentru a-l urmări pe Cătălin Cîrjan, care evoluează de câțiva ani la echipele de juniori ale lui Arsenal, la un meci al naționalei U19. Iar din aceasta făcea parte și Ianis Stoica la acel moment.

Englezii au fost impresionați de calitățile sale și și-au notat numele. Ulterior, ei l-au monitorizat pentru mai multe luni. Iar de dosarul său s-a ocupat personal chiar șeful departamentului de scouting de la Arsenal.

Clubul din nordul Londrei are „antecedente” în a urmări jucători români foarte tineri. În trecut, din Academia lui Arsenal a făcut parte și Vlad Dragomir. El nu a reușit să se impună însă și a ajuns să joace inițial în Serie B. Iar acum în Cipru, la Pafos.

Povestea neștiută a primului fotbalist român care a ajuns la Arsenal

De asemenea, sursa citată a dezvăluit și cazul unui alt jucător român din Italia care a fost aproape de Arsenal în urmă cu 8 ani. Este vorba despre Claudiu Miscovschi, în prezent la Avellino în Serie C.

El le-a povestit englezilor cum i-a impresionat pe scouteri la un turneu disputat la Cluj-Napoca. Ulterior, el a fost luat în Anglia pentru un trial, devenind astfel primul român de la Arsenal.

A făcut meciuri foarte bune și la baza de pregătire, marcând contra celor de la Benfica, Sporting, Basel sau Borussia Dortmund. Însă în momentul în care totul depindea doar de semnătura sa, Arsenal a anulat totul din motive pe care nici până în ziua de azi nu le știe.

„O să plece exact ca Dennis Man!” Gigi Becali, ultimele detalii despre transferul lui Ianis Stoica de la FCSB în Anglia

 

 

Playsport.ro