Abonare la google news

Traian Berbeceanu revine în PNL după înlăturarea de la Prefectura Capitalei

Traian Berbeceanu a revenit în PNL după înlăturarea de la Prefectura Capitalei.

„În acest weekend am avut bucuria de a solicita revenirea în PNL – organizaţia Deva, pentru mine fiind singura alternativă politică cu adevărat serioasă”, a scris Traian Berbeceanu pe Facebook.

Traian Berbeceanu a explicat că plecarea din PNL a venit ca urmare a faptului că a acceptat să preia, la cererea liderului PNL Ludovic Orban, funcţia de prefect al Capitalei, iar acest lucru a presupus, conform Codului Administrativ, să nu membru al niciunui partid.

Citeşte şi: Traian Berbeceanu, învestit în funcţia de prefect al Capitalei. Trecutul controversat al fostului şef de cabinet al lui Marcel Vela

„Am facut-o cu strângere de inimă… Unii au înţeles greşit faptul că nu mai eram membru de partid, chiar au crezut că, de dragul unei demnităţi publice, aş putea să-mi schimb opţiunea politică. S-au înşelat!”, a mai scris Berbeceanu.

Citeste si:  Teatrul Naţional din București își suspendă activitatea timp de 14 zile după intrarea Capitalei, banii pentru bilete vor fi returnați

Vă reamitim că Traian Berbeceanu a fost numit prefect al Capitalei în octombrie 2020, după demiterea lui Gheorghe Cojanu. Luna aceasta, după negocieri prelungite cu liberalii, USR-PLUS a anunțat că nu îl menţine pe Traian Berbeceanu în funcția de prefect al Capitalei şi l-a propus pe Alin Stoica, preşedinte al Filialei PLUS Sector 6, de profesie avocat cu experienţă atât în ceea ce priveşte interpretarea şi aplicarea actelor normative, cât şi a elaborării acestora.

Citeşte şi: Clotilde Armand îl vrea pe Traian Berbeceanu la Primăria Sectorului 1. „Voi apela la experiența lui pentru problemele de siguranță și ordine publică”

Citeste si:  Incident „grav” la un reactor nuclear din Finlanda. Centrala s-a oprit după ce a fost detectată o creștere a nivelului de radiații

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Traian Berbeceanu. Liderul PNL a afirmat, despre Traian Berbeceanu, că este un om serios pe care bucureştenii s-au putut baza într-o perioadă extrem de grea şi un prefect bun.

„Un prefect bun, un om serios pe care bucureştenii s-au putut baza într-o perioadă extrem de grea, cu multe încercări”, a scris Ludovic Orban pe Facebook, ataşând şi o poză alături de Traian Berbeceanu.

După apariţia zvonurilor privind înlăturarea sa de la Prefectura Capitalei, Berbeceanu a scris:

„Revocarea din funcția de prefect al municipiului București, ca și numirea dealtfel, sunt decizii politice, firești.
Am acceptat acestă funcție în urmă cu trei luni, cu multă bună-credință, într-o perioadă deosebit de complicată.
Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aș fi făcut față fără ajutorul vostru, al bucureștenilor, în primul rând, dar și cu sprijinul total al colegilor din Prefectură și al colaboratorilor din toate instituțiile”

Citeste si:  Noi cabinete pentru administrarea vaccinului Pfizer devin funcționale

„Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR – Plus, să fie unul dedicat total cetățenilor municipiului București, să fie o persoană care să respecte și să aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Să facă numai lucruri bune.
Îi doresc succes viitorului prefect, oricine va fi să fie!”, a mai scris Traian Berbeceanu.

Citeste articolul pe RomaniaTV

 10 total views