2 iunie 7:06 PM

Abonare la google news

Tragedie la Kabul! 12 oameni au murit într-un atentat cu bombă

Nu mai puțin de 12 persoane au murit la Kabul, Afganistan, unde a avut loc un atentat cu bombă! Două proiectile au explodat în două autobuze, provocând moartea celor 12 civili și rănindu-I pe alți pasageri din mijloacele de transport.

Atacurile sunt cele mai recente dintr-o serie de astfel acțiuni teroriste din ultimele săptămâni, în timp ce forțele militare străine se retrag din țară. Ambele atacuri au avut loc marți seară în zona de vest a capitalei, unde trăiește cea mai mare parte a comunității șiite, o minoritate religioasă din Afganistan vizată în trecut de grupuri militante precum Statul Islamic, au spus oficialii, scrie antena3.ro. (CITEȘTE ȘI: IMAGINI VIDEO CU EXPLOZIA MAȘINII DE LA SUPERMARKETUL DIN ARAD. ATAC TERORIST? CE SPUNE SRI)

Tragedie la Kabul! 12 oameni au murit într-un atentat cu bombă

Ferdaws Faramarz, purtătorul de cuvânt al poliției din Kabul, a declarat că ambele autobuze transportau pasageri când s-au produs exploziile care au ucis cel puțin 12 persoane și au rănit încă 10. Imediat, a fost demarată o anchetă, iar deocamdată niciun grup nu și-a revendicat atentatele. Talibanii ar fi prima țintă a guvernului, așa cum s-a întâmplat de obicei, dar nu e nimic sigur deocamdată, doar bănuieli.

Violențele au luat brusc amploare de când autoritățile de la Washington și-au anunțat planurile de a retrage toate trupele americane din Afganistan până la 11 septembrie. (NU RATA: ATAC TERORIST ÎN IERUSALIM. DOI BĂRBAȚI AU FOST ÎNJUNGHIAȚI, IAR ATACATORUL A FOST ÎMPUȘCAT)

Bombardamentele de marți au avut loc la trei săptămâni după un atac cu bombă în fața unei școli din aceeași parte a Kabulului. În urma atacului au murit cel puțin 68 de persoane, majoritatea studenți.

Aproape 1.800 de civili afgani au fost uciși sau răniți în primele trei luni ale anului 2021, în timpul luptelor dintre forțele guvernamentale și insurgenții talibani, în pofida eforturilor de încheiere a unui acord de pace, se afirmă într-un raport ONU de luna trecută.

Sursa foto: pixabay.com

Citeste articolul pe Cancan