sâmbătă 20 noiembrie 7:02 PM

Abonare la google news

Tragedie în care au fost implicate două avioane supersonice. Un pilot a murit, alţi doi au fost răniţi

Un pilot a murit și alți doi au fost răniți într-un accident în care au fost implicați două avioane supersonice de antrenament T-38C Talon, în jurul orei locale 10:00 (ora 18.00, ora României), pe 19 noiembrie, Texas. Incidentul a avut loc pe pista de la baza aeriană Laughlin, în apropiere de granița dintre SUA și Mexic, se arată într-o postare pe contul de Facebook al bazei.


Victima a murit pe loc. Unul dintre răniţi a fost dus la un centru medical din Del Rio, altul, în stare critică, a fost evacuat la Brooke Army Medical Center, din San Antonio, transmite CNN. Numele lor nu sunt dezvăluite momentan în așteptarea notificării rudelor lor apropiate.

Citeşte şi Rusia a lansat, în premieră, o rachetă supersonică Vulkan în Marea Neagră VIDEO


„Pierderea colegilor noştri este incredibil de dureroasă și îmi exprim sincerele condoleanțe”, a spus comandantul Escadrilei 47 de antrenament de zbor. „Inimile, gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de piloții noștri implicați în acest accident și de familiile lor”, a adăugat el.

Ancheta este încă în curs.

Northrop T-38 Talon cu două motoare este primul avion de antrenament supersonic din lume și este în serviciul Forțelor Aeriene ale SUA din 1959. Este folosit în principal pentru pregătirea piloților începători. Este de așteptat ca din 2023 să fie înlocuit cu T-7 Red Hawk, de la Boeing.

Citeşte şi Space X scrie istorie. Lansează pe orbită primul echipaj complet civil, care va sta trei zile în spaţiu

Romaniatv.net


Stirile.eu