vineri 26 noiembrie 10:04 AM

Abonare la google news

Tragedie: 52 de oameni au murit într-o mină din Siberia. Poliția a făcut trei arestări

Tragedia de la mina de cărbune din Siberia, unde s-a produs joi un accident teribil, s-a soldat cu 52 de morți. Trei șefi ai companiei au fost arestați.


În primă fază, bilanțul era de 11 decese, după ce praful de cărbune dintr-un puț de ventilație a luat foc, joi dimineața și a umplut mina cu fum. Din păcate, operațiunea de salvare care a urmat s-a soldat cu o a doua tragedie. O echipă de salvatori a rămas blocată în mină și cel puțin trei membri au murit.

(NU RATA: TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI ÎNTR-O MINĂ DIN GORJ. ÎNCĂ UN MINER A MURIT ÎN SUBTERAN)


Aproximativ 285 de persoane se aflau în mină în momentul accidentului, cei mai mulți dintre ei reușind să se salveze. 49 de mineri sunt răniți și au ajuns la spital. Pentru moment, nu se cunoaște ce s-a întâmplat cu 35 dintre mineri.

52 de oameni au murit într-o mină din Siberia. “O mare tragedie”

Numărul celor morți a ajuns însă, joi seară, la 52, transmit Tass și Interfax. “Nimeni nu a mai rămas în viață”, a declarat o sursă din cadrul serviciului de urgență. Salvatorii au murit după ce rezervele de oxigen s-au epuizat.

Căutările au fost suspendate în cursul serii, din cauza nivelului periculos de mare de metan din mină, care ar putea duce la o explozie. Vladimir Putin a catalogat accidentul drept “o mare tragedie”.

(VEZI AICI: TRAGEDIE IN CHINA! 30 DE MINERI AU MURIT IN URMA UNEI EXPLOZII LA O MINA DE CARBUNE)

Șeful minei, adjunctul acestuia și șeful de șantier au fost arestați în urma acestei tragedii. Mina de la Listviajnaia este situată în regiunea Kemerovo, la aproximativ 3.500 km est de Moscova.

Cancan.ro


Stirile.eu