Abonare la google news

Tragedia de pe Muntele Meron: Netanyahu a anunţat o zi de doliu naţional şi deschiderea unei anchete

Netanyahu s-a deplasat vineri la Meron, unde s-a întâlnit cu poliţişti şi alte servicii implicate în eforturile de salvare.

„Catastrofa de la Muntele Meron este una dintre cele mai grave care au lovit statul Israel”, a scris el pe Twitter,  exprimându-şi simpatia faţă de familiile victimelor şi urându-le însănătoşire rapidă răniţilor.

Biroul preşedintelui Reuven Rivlin i-a îndemnat pe cei care îşi caută apropiaţii dispăruţi să contacteze preşedinţia, transmite Agerpres. „Vom depune toate eforturile pentru a-i găsi”, a dat asigurări preşedintele israelian.

Citeste si:  Ședință decisivă pentru deschiderea școlilor. Miniștrii și premierul Cîțu au ajuns la Cotroceni

Funeralii sunt prevăzute să aibă loc vineri la Ierusalim şi Tel Aviv.

Victime ale tragediei de pe Meron FOTO EPA-EFE

Magen David Adom, echivalentul Crucii Roşii în Israel, a preluat 150 de răniţi în cursul nopţii, dintre care şase în stare critică.

Circumstanţele producerii acestei tragedii nu au fost clarificate deocamdată.

Citeste si:  Ministrul Ghinea anunță că Planul Naţional de Reformă şi Rezilienţă va fi prezentat Guvernului în această săptămână

Zeci de mii de persoane s-a adunat în noaptea de joi spre vineri la Muntele Meron pentru a participa la comemorarea anuală a rabinului Shimon Bar Yochai, un înţelept evreu care a trăit în secolul II al erei noastre. Este rabinului căruia i se atribuie scrierea Zoharului, opera centrală a misticismului evreiesc.

„Forţă şi curaj” poporului israelian „pentru a traversa aceste vremuri dificile”, a scris preşedintele Consiliului European, Charles Michel, pe Twitter.

Citeste si:  Israelul începe să iasă din al treilea lockdown care durează de la sfârșitul lui decembrie/ Premierul Netanyahu: Să ieşim prudent din pandemie. Mergeţi să vă vaccinaţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul